banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Zemzemin kaynağı bulundu

Zemzem ve Taif
Araştırmalar zemzemin ana damarlarından birinin kaynağının Taif kenti olduğunu söylüyor. Zemzemin kaynağını oluşturan bu ana damarlardan birisinin Taif kentini çevreleyen bu dağlara yağan yağmurlardan oluştuğu ifade edilmektedir. Nitekim bu kentin hergün yağış aldığı ve ikliminin de çok serin olduğu bilinmektedir.

Mekke'ye 100–120 km uzaklıkta bulunan Taif kenti, dağlar arasında bulunan güzel bir yerleşim merkezidir. Buraya genellikle her gün yağmur yağmaktadır. Serin bir havası vardır. Kış aylarında kar yağdığı zamanlar bile olmaktadır. Üzümleri, nar ağaçları, zakkumları ve çeşit çeşit çiçekleri ile ünlüdür. Arılar dünyanın en güzel ballarını bu topraklarda yapmaktadırlar. Taif, cenneti andıran bir yerdir. Asırlardan beri Mekke’nin ileri gelenlerinin burada yazlık evleri olmuştur. Yazın sıcak günlerinde burasının tercih edilmesinin nedeni bu ılıman iklimi nedeniyledir.

Dolayısıyla bugün Mekke'ye bu kadar yakın mesafedeki Taif’in görmezlikten gelinmesinin, bütün bilimsel gerçeklerin gizlenerek hala zemzeme gizemler atfedilmesinin ve bu zemzemin kaynağının bilinmediğinin ifade edilemesinin, bilimsel bulgulara ve ilmi gerçeklere ters olduğu anlaşılmaktadır.

Kabe etrafından yapılan otel inşaatları sırasında zemzemin geldiği su damarlarına zarar verildiği gerekçesi ile bu otel inşaatlarının durdurulduğu bilinmektedir. Otel inşaatında çalışan mühendisler bunu itiraf etmişlerdir. Bunu gizlemek artık mümkün değildir. Bu itibarla, o gün tespit edilmiş bu zemzem damarlarının, şimdi ise yerlerinin bilinmediğinin ve zemzemin kaynağının cennet (!) olduğunun kamuoyuna deklare edilmesi bize pek ikna edici görünmemektedir.

Bu nedenle artık bu gerçeklerin insanlara açıklanmasının zamanı gelmiştir. Bu gerçeklerin artık dünya kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Bu konuda yazıp çizen ve sorumluluğu bulunan yetkililerin göreve davet edilmesi gerekmektedir. Hala “zemzemin kaynağı cennettir” şeklinde efsanelerle ve masallarla İslam dünyasının oyalanmamasının ve uyutulmasını mantığı nedir anlamak güç görünmektedir. Günün birinde bütün hakikatler ortaya çıktığında mahcup olmak istemeyenlerin artık bu gerçekleri müslümanlara açıklamalarının vakti gelmiş ve geçmektedir.

Özetle, zemzemin kaynakları bellidir ve ana damarlarından birisi Taif’i çevreleyen o dağlardır. Diğer damarlarının da yetkililerince bir an önce açıklanması gerekmektedir. Bunu söylemekle zemzemin kutsallığına hiçbir gölge düşmeyeceği de bilinmelidir. Zemzem, yine kutsal zemzem olarak kalacaktır. Bunda korkulacak bir durum olmasa gerektir.

Diyanet haberleri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.