banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Youtube birçok ülkelerde yasaklandı

ABD'de çekilen ve İslam değerlerine hakaret eden filmin fragmanını yayınlayan youtube Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Sudan, Malezya ve Rusya'nın Omsk bölgesinde yasaklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Yemen ise yalnızca youtube'u değil, filmin yayımlandığı tüm siteleri engelledi.

youtube'un sahibi Google, Cumartesi günü yaptığı açıklamada videoyu kaldırmayacağını açıklamıştı. ABD yönetimi, geçtiğimiz hafta içinde youtube'dan Müslümanların tepkisini çeken filmi kaldırmasını istemişti. youtube, büyük protestoların yaşandığı Mısır, Libya, Hindistan ve Endonezya'da videoya erişimi bloke etmiş, ancak diğer ülkelerde benzer bir uygulama yapmamıştı.

RUSYA'DAN YASAKLAMA SİNYALİ

Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov, dün yaptığı açıklamada, yeni yasal düzenlemeye göre, Müslüman bir ailenin mahkemeye başvurması halinde, youtube'un "Müslümanların Masumiyeti" adlı film nedeniyle yasaklanabileceğini belirtti.

Bu açıklamanın hemen ardından da youtube’a yasak konan yer Omsk Bölgesi oldu. Rusya Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın en geniş sunucu ağına sahip Rostelekom başta olmak üzere MTS, Vimpelkom, Megafon gibi diğer önde gelen internet sunucuları üzerinden youtube sitesine erişim durduruldu.

KIRGIZİSTAN'DA SAVCILIK DEVREDE

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nurjigit Kadırbekov da, ifade özgürlüğünün sorumluluk dışına çıkmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kırgızistan Başsavcılığı ise yaptığı yazılı açıklamayla youtube'a erişimin engellenmesini tavsiye etti.

SUUDİLERDEN UYARI

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu da, tepki çeken filmin en kısa zamanda yayından kaldırılması için youtube'a çağrıda bulundu. Komisyon aksi halde Suudi Arabistan genelinde youtube'a erişimin engelleneceği açıklamasında bulundu.

GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Diğer yandan, dünyanın her tarafından Müslümanlar 'hakaret filmi'nin ardından ABD karşıtı gösteriler düzenlemeye devam ediyorlar.

Filmin sebep olduğu gösterilerde şimdiye kadar 40 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.