banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Yezidi milletvekili: PKK Şengal'i terk etsin

Şengal’de kamu binalarındaki işgalini sürdüren PKK’ye bir tepki de Yezidilerden geldi. Kürdistan Parlamentosu Yezidi Milletvekili Şeyh Şemo, Şengal’in özgürleştiğini belirterek PKK’nin buradan çıkmasını istedi.

Kürdistan Parlamentosunda konuşan Şemo, KDP’nin resmi sitesinde yer alan açıklamasında PKK’nin Şengal’deki kamu binalarını işgal ettiğini ve tüm uyarılara rağmen binaları terk etmediğini ifade ederek, “Kamu binalarındaki silahlı PKK’lilerin kötü bir niyetleri var.” dedi.

PKK’lilerin kamu binalarını terk etmemelerinden dolayı halka hizmet verilemediğini belirten Şemo, şöyle konuştu: “Bilindiği üzere silahlı PKK’liler kamu binalarını terk etmiyorlar. Kamu binalarındaki silahlı PKK’lilerin kötü bir niyetleri var. Durum onu gösteriyor ki PKK’liler burada kalıcı olmaya çalışıyorlar. Onların bu tutumu kardeşliğe hizmet etmiyor. Onlar bu tutumlarıyla kaos ortamı oluşturuyorlar. Kürdistan bölgesi onların eylem yeri değil. Geldikleri yere dönsünler ve eylemlerini orada yapsınlar. Eğer onlar Şengal’e yardım için geldiyseler işte Şengal özgürleşti. Bundan dolayı silahlı PKK’liler Şengalden gitmeliler.” 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.