banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Yeni dönem Kur'an Kursu kayıtları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının ülke çapında yürüttüğü Kur’an Kursu eğitimlerine kayıtlar bugün itibariyle Mardin’de başladı.  

Kayıtlarla ilgili İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’dan edindiğimiz bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke çapında yürüttüğü yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında açtığı Kur’an kursları, yaş sınırlaması içermeksizin 7’den 70’e herkese yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i doğru okumayı öğretmeyi hedefliyor.

Kur’an kurslarında kayıt yaptıranlar ayrıca, ibadetler için gerekli olan süreler ile ayet ve duaları mealleri ile birlikte ezberleyecek, İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile Peygamberimizin hayatı ve örnek ahlâkı (sireti) hakkında özlü bilgileri öğrenecek ve isteyenler hafızlık üzerine yoğunlaşacaklar. Kur’an kurslarında dönem esasına göre, 2014–2015 eğitim-öğretim takvimi, 22 Eylül 2014 tarihinde başlayacak ve 29 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde Kur’an eğitimleri, 4 dönem halinde verilecek. Birinci dönem, 22 Eylül’de başlayacak ve 21 Kasım’da sona erecek. Birinci dönemde okumak isteyenler 15-24 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler.  24 Kasım’da başlayacak 2. dönem ise 23 Ocak’ta son bulacak ve kayıtlar 17-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.3. dönem kayıtları ise 02 Şubat,12 Şubat tarihleri arasında yapılacak, eğitimler ise 09 Şubat-3 Nisan tarihleri arasını kapsayacak.

Son olarak 4. dönem eğitimleri de 06 Nisan- 29 Mayıs tarihleri arasında verilecek ve son dönem öğrencisi olmak isteyenler de 30 Mart, 08 Nisan tarihleri arasında kayıt olabilecekler. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.