banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Yemen'de muhalifler hükümet binalarını ele geçiriyor

 

Yemen’in başkenti Sanaa'da halen devam eden çatışmalarda en az 41 kişi hayatını kaybetti 

Yemen’de el Haşid kabilesi ile Salih arasındaki ateşkes dün sona ererken; ülkenin başkenti Sanaa'da muhalefet hükümet binalarını ele geçirmeye başladı.

El Cezire’nin haberine göre, Yemen’in en büyük kabilelerinden el Haşid kabilesi tarafından yapılan açıklamada, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih ile yapılan ateşkesin dün sona erdiği açıklandı.

Ayrıca yapılan açıklamada, Sanaa’daki hükümet binalarının çoğunun kontrol altına alındığı ifade edildi. Diğer taraftan sadece başkent Sanaa’da yaşanan çatışmalarda en az 41 kişi hayatını kaybetti.

 

El Cumhuriyet Hastanesi'nden bir yetkili, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in koltuğunu bırakması için gösteriler yapanlara destek veren aşiret lideri Şeyh Sadık El Ahmar yandaşları ile güvenlik güçlerinin çatışmasında 41 kişinin öldüğünü belirtti, ayrıntılı bilgi vermedi.

Çatışmaların dün gece boyunca devam ettiği bildirilirken; Yemenli gazeteci Muhammed el Kadhi, özellikle Sanaa’da çatışmaların yoğunlaştığını ve çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade ettim.

 

HÜKÜMET BİNALARI EL HAŞİD KABİLESİNİN ELİNE GEÇTİ

El Cezire’ye açıklama yapan el Kadhi, “gece boyunca Salih taraftarları ile arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalar sonrası birçok hükümet binası el Haşid güçleri tarafından ele geçirildi,” ifadesini kullandı.

 

SALİH TARAFTARLARI SAF DEĞİŞTİREN ASKERLERİ BOMBALIYOR

AP haber ajansına konuşan görgü tanıkları, sokaktaki çatışmaların yanı sıra, güvenlik güçlerinin, önemli hükümet birimlerinin savunmasından sorumlu askeri birliği bombaladığını aktarıyor.

Taraf değiştiren ordu mensuplarına göre, hükümet bu askeri birliğin komutanının da muhalefet tarafına geçmek üzere olduğundan şüpheleniyordu.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.