banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yemen'de kan akmaya devam ediyor

HABER MRK – Suudi Arabistan’ın hamiliğini yaptığı Yemen rejimini protesto etmek için Sanaa’da toplanan Ensarullah Hareketi üyelerine yönelik bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 47 kişi yaşamını yitirirken 75 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD ve Suud destekli zalim Yemen rejimine karşı Sanaa’da, Tahrir Meydanı’nda toplanan Husi hareketi taraftarlarına yönelik gerçekleştirilen saldırının bir intihar saldırısı olduğu belirlendi. Gösteri meydanının girişinde, arama sırasında birinin araç içerisinde üzerindeki bombaları patlatması sonucu onlarca insan can verdi.

Husi lider Abdulmelik el Husi, Yemen Cumhurbaşkanı Abdrabuh Mansur Hadi’nin, başbakanlığa Awad bin Mübarek’i atamasına tepki göstermiş ve Mübarek’in ABD ajanı olduğunu söyleyerek bu atamayı kabul etmeyeceklerini, protesto edeceklerini duyurmuştu.

Geçen hafta acil bir oturumla Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplanan Körfez Savunma İşbirliği Konseyi ülkelerinin dışişleri bakanları yaptıkları ortak açıklamada, Ensarullah hareketinin tüm körfez ülkelerinin çıkarlarını ve güvenliğini tehdit ettiğini duyurmuştu.

Öteden beri körfez rejimleri Ensarullah hareketini kendileri için ortak tehdit olarak görmüş ve hep bir mücadele içinde olmuşlardır. ABD’nin de desteklediği Mansur Hadi’nin başbakan olarak atanmasını Husiler kabullenmemiş ve buna karşı duracaklarını açıklamışlardı.

Körfez ülkeleri son dönemde Husilerin Yemen’de elde ettiği askeri ve siyasi başarıyı kendilerine yönelen tehdit olarak algılamış, Husilerin Sanaa’da hükümet binası ve diğer devlet kurumlarını ele geçirmesiyle de bu kaygıları artmıştı.

Siyasi atmosferin gergin olduğu bir dönemde, Awad bin Mübarek’in başbakan olarak atanması ve Husilerin’de ABD ajanı olduğu iddiasıyla bu atamaya karşı yaptığı protesto gösterisine bombalı saldırı yapılması, olayın arkasında körfez ülkelerinin parmağının olması ihtimalini güçlendirmektedir. (İLKHA) 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.