banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Yavuz, Belçika'daki gurbetçilerle bir araya geldi

Hür Dav Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz, Belçika Anvers’te El Gazali Eğitim Kültür Derneği müdavimleri ile bir araya gelerek buradaki gurbetçilerle hem hasret giderdi hem de partisinin kuruluş amacı ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Serdin Gülsoy’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Mehmet Yavuz, Avrupa toplumunun yakın tarihte elde ettiği kültürü, İslam toplumunun Hz. Muhammed'in (sav) Medine’ye gerçekleştirdiği hicretten çok uzun bir süre sonra elde ettiğine dikkat çekti.

“Medine sözleşmesi ‘öteki’ ile birlikte yaşama anlayışını pratize etmiştir”

Medeniyetin başlangıcının Medine şehri olduğunu söyleyen Yavuz, Peygamber Efendinizin Medine’ye hicretten sonra Yahudi ve Medine'nin putperest müşrikleri ile ortak bir yaşam alanı oluşturacak biçimde toplumsal bir sözleşme imzaladığını hatırlatarak, “Bu sözleşme, “Hep beraber yaşayabiliriz, bu mümkündür. Ben sizin anlayışınıza saygı duyuyorum, lütfen siz de benim anlayışıma saygı duyun' diyerek İslam Medeniyetinin temelini oluşturan öteki ile birlikte yaşama anlayışını pratize etmiştir. İslam’ın medeniyet anlayışı budur. Batiyi eleştirmemizin sebebi nedir?  Kendi vatandaşına her türlü hakkı tanırken, kendi sınırlarının dışındaki başka yerleri yok edip, yer altı ve yer üstü zenginliklerine kendi emperyalist emelleri doğrultusunda, sömürgeci zihniyeti doğrultusunda kendisine kaynak olarak aktarmak istemesidir. Yoksa bizler hiç bir zaman bir halka karşı olamayız. Bizler halklara karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey işgaldir, zulümdür, kulun kula tahakküm etmek istemesidir. İşgalcinin Alman olması, Iraklı olması hiç bir kıymet-i harbiye taşımaz. Zulmün adı coğrafya tanımaz. Onun için İslam, medeniyet ve kültürünün başlangıçta neler ortaya koyduğunu iyi bilmemiz gerekiyor.” dedi.

HüDA PAR´ın bu kayıp medeniyeti tekrar bulma ve ihya etme çabasının bir ürünü olduğunu, amaçlarının birkaç milletvekili veya belediye başkanlıkları elde etmek olmadığını dile getiren Yavuz, Ortadoğu denilen İslam coğrafyasının ve kendi ülkelerinin bu medeniyete hasret olduğunu, imkânlar ölçüsünde halkları bu medeniyetle tekrar buluşturarak bir öze dönüşü, bir ıslah ve ihyayı hedef edindiklerini belirtti.

“PKK, bu sistemin bir sonucudur”

Yavuz, “90 yıllık sistemin gasp ettiği İslami ve insani hakların iade edilmesi meselesi ısrarla görmezden geliniyor, sonuçlara odaklanılarak çözüm sürekli erteleniyor. Kürt halkının anadilinde eğitim yapabilme hakkı başta olmak üzere sistem tarafından gasp edilen, inkar ve asimile edilmeye çalışılan temel haklarının hiçbir şekilde pazarlık konusu edilmeden bir an önce iade edilmesi gerekiyor. Allah’ın kullarına verdiği hakların yok sayılmasının çatışma, kaos ve cerbeze olusturacağını bilmemiz gerekiyor. 50 bin insanın hayatına, bir buçuk trilyon dolar maddi kayba, göçlere, sosyal travmalara sebebiyet veren bu meselede artık gerçeklerle yüzleşmenin zamanı gelmiştir. Kimsenin artık çözümü erteleme, bu halka vakit, nakit ve can kaybı yaşatma hakkı yoktur. PKK, bu sistemin bir sonucudur. Nedeni veya kendisi değildir. Devlet örgütle silahları bıraktırma amacıyla görüşebilir, ancak bu temel hakları örgütün silah bırakmasına endeksleyemez. İşte bu şekildeki yaklaşımların çözümsüzlük oluşturduğunu gördük ve siyasetten beklentilerimiz yerine gelmediği için partimizi kurma kararı aldık. Nihai ve kalıcı bir çözümün gerçekleşmesi için bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de hem maddi hem de manevi anlamda ciddi çözülmeler yaşanmaktadır”

Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Gerek toplumsal ahlâki çöküntü ve gerekse de maddi anlamda gelir dengesindeki adaletsizlikler ve İslam âleminin içinde bulunduğu akıl tutulması ve kaotik ortamla ilgili de katkı sunma ve çözüm önerisinde bulunma anlayışıyla hareket ediyoruz. Bunu da İslami muhalefetimizin bir gereği olarak yerine getiriyoruz. Yaşadığımız ülkede hem maddi hem de manevi anlamda ciddi çözülmeler yaşanmaktadır. Gelir dengesindeki adaletsizlik yoksulluk ve işsizlik konularındaki veriler toplumsal barışı tehdit edecek derecede ürkütücü boyutlara varmıştır. Kamu ve özel sektördeki israf, kaynakların yerli yerinde kullanılmaması, haksız kazanç elde etme ve yandaşları kayırmak suretiyle haksız kazanç temin etme hususlarında toplumun çok ciddi şikâyetleri vardır. Yoksullukla mücadele etme, gelir dengesindeki adaletsizliği giderme, yolsuzluk ve israfı önleme konusunda ciddi adımların atılmaması toplumdaki huzursuzluğun artmasına sebebiyet vermektedir.”

Toplumdaki ahlaki çöküntünün önlenmesi noktasında sadece pansuman tedavilerin uygulanması, kurumsallaşan haramlar ve estetize edilen günahların her geçen gün hızlı bir şekilde neticelenmesine sebebiyet vermektedir. Kitle iletişim araçları üzerinden özellikle genç nesilleri manevi buhranlara sürükleyecek yayın politikalarının izlenmesine engel olamaması yakın bir gelecekte memleketi yangın yerine çevirecektir.”

HÜDA PAR olarak tüm bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için halkı uyarmaya ve İslami muhalefet görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Yavuz, İslam ümmetinin içinde bulunduğu acıklı hale de değinerek sorunun İslam ülkelerinin sorununun, meselelerini kendi aralarında halledememesi sorunu olduğunu dile getirdi.

Yavuz, “Ortadoğu denilen İslam coğrafyasında yeni sınırlar çizme peşinde olan, bunun için de etnik ve mezhep temelli ayrılıkları körükleyen küresel emperyalist devletlerin ajandaları doğrultusunda hareket etmenin İslam alemine çok ağır bedellerinin olacağını HÜDA PAR olarak öteden beri dile getiriyoruz. Bu vesile ile bir kez daha İslam ülkelerini kendi aralarında sorunlarını çözme noktasında fedakârlık yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından yapılan ikramlar esnasında kendisine sorulan soruları da cevaplayan Yavuz, gençlerin ve kadınların bu ıslah ve ihya çabalarında aktif görevler üstlenmeleri gerektiğini belirterek, kendisini misafir eden gurbetçi Müslümanlara ve dernek yetkililerine teşekkür etti. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.