banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yavuz, Almanya'nın Herne kentinde gurbetçilerle buluştu

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Avrupa’da bulunan HUDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz Almanya’nın Herne kentinde gurbetçilerle buluştu.

Almanya’nın Herne kentinde gurbetçilere yönelik hayırlı hizmetlerini sürdüren İqra Camiinde düzenlenen programda müdavimi gurbetçilerle bir araya gelen Yavuz, ham hasret giderdi hem de partisinin kuruluş amacı ve projeleri hakkında bilgi sundu.

Yavuz burada yaptığı konuşmada, Avrupa toplumunun yakın tarihte elde ettiği kültürü, İslam toplumunun Hz. Muhammed'in (sav) Medine'ye gerçekleştirdiği hicretten çok uzun bir süre sonra elde ettiğini belirterek,  "Neden Medine bir medeniyetin başlangıcıdır? Çünkü insana saygının, sadece Müslüman'a değil hangi dinden olursa olsun her insanın o saygıyı hak ettiğini ispat etmiştir de ondan. Medine’ye hicretten sonra Peygamberin ilk yaptığı işlerinden birinin de, Yahudi ve Medine'nin putperest müşrikleri ile ortak bir yaşam alan oluşturacak biçimde toplumsal bir sözleşme imzalamak olmuştur. 'Hep beraber yaşayabiliriz, bu mümkündür. Ben sizin anlayışınıza saygı duyuyorum, lütfen siz de benim anlayışıma saygı duyun' diyerek İslam Medeniyetinin temelini oluşturan  ‘öteki ile birlikte yaşama’ anlayışını pratize etmiştir. İslam'ın medeniyet anlayışı budur. “ dedi.

Konuşmasında Batının diğer halklara karşı sömürgeci ve yayılmacı politikalarını eleştiren Yavuz, ”Batıyı eleştirmemizin sebebi nedir? Kendi vatandaşına her türlü hakkı tanırken, kendi sınırlarının dışındaki başka yerleri yok edip, yer altı ve yer üstü zenginliklerine kendi emperyalist emelleri doğrultusunda, sömürgeci zihniyeti doğrultusunda kendisine kaynak olarak aktarmak istemesidir. Yoksa bizler hiç bir zaman bir halka karşı olamayız. Bizler halklara karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey işgaldir, zulümdür, kulun kula tahakküm etmek istemedir. İşgalcinin Alman olması, Iraklı olması hiç bir kıymeti harbiye taşımaz. Zulmün adı coğrafya tanımaz. Onun için İslam medeniyet ve kültürünün başlangıçta neler ortaya koyduğunu iyi bilmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı. 

Partisinin İslam medeniyet ve kültürünün yeniden ihya olması için çabaladığını belirten Yavuz, “HÜDA PAR´ın bu kayıp medeniyeti tekrar bulma ve ihya etme çabasının bir ürünüdür.   Amacı, birkaç milletvekili veya belediye başkanlığı elde etmek değildir. Ortadoğu denilen İslam coğrafyası ve  ülkemiz bu medeniyete hasrettir. Parti olarak bizler, imkanlar ölçüsünde halkları bu medeniyetle tekrar buluşturarak bir öze dönüşü, bir ıslah ve ihyayı hedef edindik.” şeklinde konuştu.  

Yavuz konuşmasının devamında şunları söyledİ :

"90 yıllık sistemin gasp ettiği İslami ve insani hakların iade edilmesi meselesi ısrarla görmezden geliniyor, sonuçlara odaklanılarak çözüm sürekli erteleniyor. Kürt halkının anadilinde eğitim yapabilme hakkı başta olmak üzere sistem tarafından gasp edilen, inkar ve asimile edilmeye çalışılan temel haklarının hiçbir şekilde pazarlık konusu edilmeden bir an önce iade edilmesi gerekiyor. Allah'ın kullarına verdiği hakların yok sayılmasının çatışma ve kaos oluşturacağını bilmemiz gerekiyor. 50 bin insanın hayatına, bir buçuk trilyon dolar maddi kayba, göçlere, sosyal travmalara sebebiyet veren bu meselede artık gerçeklerle yüzleşmenin zamanı gelmiştir. Kimsenin artık çözümü erteleme, bu halka vakit, nakit ve can kaybı yaşatma hakkı yoktur. PKK bu sistemin bir sonucudur. Nedeni veya kendisi değildir. Devlet örgütle silahları bıraktırma amacıyla görüşebilir, ancak bu temel hakları örgütün silah bırakmasına endeksleyemez. İşte bu şekildeki yaklaşımların çözümsüzlük oluşturduğunu gördük ve siyasetten beklentilerimiz yerine gelmediği için partimizi kurma kararı aldık. Nihai ve kalıcı bir çözümün gerçekleşmesi için bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Gerek toplumsal ahlaki çöküntü ve gerekse de maddi anlamda gelir dengesindeki adaletsizlikler ve İslam aleminin içinde bulunduğu akıl tutulması ve kaotik ortamla ilgili de katkı sunma ve çözüm önerisinde bulunma anlayışıyla hareket ediyoruz. Bunu da İslami muhalefetimizin bir gereği olarak yerine getiriyoruz.”

Konuşmasının sonunda kendisine sorulan soruları da cevaplayan Yavuz, gençlerin ve bayanların bu ıslah ve ihya çabalarında aktif görevler üstlenmeleri gerektiğini belirterek, kendisini misafir eden ve sevgi gösterisinde bulunan gurbetçi Müslümanlara teşekkür etti.  (Adem Atabey-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.