banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Yaralılar Mürşitpınar'dan getirilemiyor

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar 43’üncü gününde tüm şiddetiyle devam ediyor. 

IŞİD, günlerdir YPG’nin özellikle yaralıları için kullandığı Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için havan topları ve bombalı araçlarla saldırırken, YPG ise kendisi için çok önemli olan söz konusu kapıyı yitirmemek için ağır silahlarla karşılık veriyor. 

Türkiye’nin koridor izninin ardından Kobani’ye geçmesi kararlaştırılan Peşmerge’nin, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kullanacağı tahmin ediliyordu. Ancak son yaşanan gelişmelere göre; Peşmergenin Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kullanmasının çok riskli olduğu görülüyor. 

Özellikle son yaşanan çatışmalarda YPG’lilerin yaralılarını Mürşitpınar Sınır Kapısı yerine Yumurtalık geçici sınır kapısı bölgesinden Türkiye tarafına göndermeye başlaması bu durumu ispatlar nitelikte görünüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik yapılan saldırıların ardından yerel kaynaklar Mürşitpınar sınır kapısının IŞİD’in eline geçtiğini iddia etmişti. YPG’nin yaralıları için sınır kapısını kullanmaması, söz konusu kapının IŞİD’in eline geçtiği için mi yoksa güvenlik için mi olduğu bilinmiyor. 

Pazar günü Kobani’ye gelmesi beklenen Peşmerge’nin gelişinin bir hafta sonraya ertelenmesinin de Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın son durumuna bağlı olup olmadığı da merak ediliyor.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.