banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

WİKİLEAKSIN BELGELERİNİ ABD Mİ SIZDIRDI?

Wikileaksın açıkladığı belgeler tüm dunyayı sarsarken, belgeler iyi analiz edildiğinde ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Peki belgeleri ABDnin kendisi mi sızdırdı? Asıl hedef AKPi ve İran mı? İşte cevabı...

Wikileaksın açıkladığı belgeler tüm dünyayı sarsarken, belgelerin detayları da ortaya çıktı. Ancak belgelerin zamanlaması ve içeriği birçok soru işaretini beraberinde getirdi.

Dünyayı sarsan belgeler açıklandığında ilk göze çarpan, açıklanan belgelerin neredeyse tamamının Türkiye ve İran ile ilgili detaylar içermesi oldu. Belgelerde yer alan özellikle AK Parti ile ilgili iddialar ve İranla Arap ülkelerinin arasının açılmasına neden olacak ayrıntılar, akıllara belgeleri Wikileaksa ABDnin kendisi mi sızdırdı? sorusunu getirdi.

İlk bakışta komplo teorisi olarak nitelendirilebilecek bu iddia, dünyanın yeniden şekillendirildiği 11 Eylül saldırılarını da ABDnin kendisinin gerçekleştirdiğinin neredeyse kesinlik kazandığı düşünüldüğünde oldukça gerçekçi görünüyor.

EN ÇOK KRİPTO TÜRKİYE’DEN GİTMİŞ

Wikileaksın açıklamış olduğu belgeler arasında en çok dikkat çeken nokta ise Türkiye’den giden yazışmalar. Açıklanan belgeler arasında 7918 belge kripto ile Türkiye ilk sırada yer alıyor. En çok kripto gönderilen ülke olan Türkiye’deki ABD çalışanlarının, ABDye 577 gizli belge gönderdiği tespit edilmiş durumda.

TÜRKİYE YENİDEN DİZAYN EDİLECEK!

Dünya genelinde diplomatik kriz çıkaracak belgelerin açıklanmasının en büyük nedenlerinden biri, Türkiyeyi yeniden şekillendirme çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olması. Belgelerle Türkiye önce iyi ilişkiler kurduğu komşularıyla tekrar sorunlu hale dönüştürülecek ve belgelerde yer alan Türkiye İslam devleti olma yolunda... Uyuşturucu kaçakçısı bakanlar... Erdoğan ve Davutoğlu iddialarıyla hükümet yıpratılacak. Muhalefetin belgelerde yer alan iddialarla AK Partiyi vurması sağlanacak ve halk gözünde AK Parti iyice yıpratılacak.

Yıpranmış şekilde seçimlere girecek olan AK Parti tek başına iktidar olamayacak.  AKPsiz bir hükümet ya da tek başına karar veremeyen bir AKPnin de içinde olduğu bir koalisyon hükümeti kurulacak.

ASIL HEDEF İRAN

Tüm bu Türkiye yapılandırmasının arkasında ise asıl hedef olan İranı vurma planı yatıyor. Belgeler incelendiğinde bir ayrıntı hemen dikkat çekiyor.

Belgelerde Suudi Arabistan, Ürdün ve diğer Arap ülkelerinin ABDden İranı vurma isteklerine yer verilerek ve bunlar özellikle yayınlanarak İran ile Arap ülkelerinin arası iyice açılmak isteniyor. Bu şekilde bölgede yalnızlaştırılacak olan İran, Arap ülkelerinin gözünde de muhtemel düşman olarak algılanacak. Filistin meselesi nedeniyle İsraille arası açık olan Arap ülkelerinin yeniden İsrail ile yakınlaşması da sağlanmış olacak.

VE İRAN VURULACAK

Türkiye ve Arap ülkelerinde yaşanacak bu değişim ve yapılandırmalarla, İranı vurma hedefindeki pürüzler ortadan kalkmış olacak ve ABD, İranı vuracak.

Tüm bunlar gözönüne alındığında Wikileaks sitesinin belgeleri yayınlamadan hemen önce sitesinde yaptığı duyuruda yeralan Belgeler yayınlandıktan sonra yeni bir dünya göreceğiz. Küresel tarih yeniden yazılacak cümlesi daha anlamlı hale geliyor.

Ahmet Memiş / CAFESİYASET - ÖZEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.