banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Wikileaks İsrail Belgelerini de Yayımlamaya Başladı

Wikileaks İsrail Belgelerini de Yayımlamaya Başladı

 

İsraille ilişkisi olduğu yönünde iddialar ortaya atılan Wikileaks ilk olarak Hamas liderine yapılan suikastla ilgili belgeleri yayımladı.

Julian Assange, geçtiğimiz günlerde yaptığı Elimizde İsraille ilgili birçok belge var ve yakın zamanda gün yüzüne çıkaracağız açıklaması ile ilgili ilk adımı attı. Açıklanan ilk belgeler, Hamas liderine suikastle ilgili...

Wikileaksin son yayımladığı belgeler örgütün kurucusu Julian Assangeın geçtiğimiz günlerde yaptığı Elimizde İsraille ilgili birçok belge var ve yakın zamanda gün yüzüne çıkaracağız açıklamasını teyit etti. Wikileaks bu yıl Ocak ayında Dubaide yaşanan Mahmud el Mabhuh suikastıyla ilgili iki belge yayımladı.

Belgeler sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinin ABD büyükelçisinden Hamas liderinin Dubaideki suikastıyla ilgili soruşturma kapsamında bir ABD bankasına ait kredi kartları konusunda detaylı bilgi talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

ABDnin Abu Dabi Büyükelçiliğinden 24 Şubat 2010da gönderilen bir belgede BAE yetkililerinin suikast soruşturmasıyla ilgili ABDden yardım talebinde bulunduğu ifade edildi:

Dışişleri Bakanı Gargash, Büyükelçiden resmi bir talepte bulunarak geçen ay Dubaide meydana gelen Hamas lideri Mahmud el Mabhuh suikastının şüphelilerine bir ABD bankası tarafından verildiği belirtilen kredi kartları ve sahipleriyle ilgili detayların sağlanmasında yardım istedi.

Belgede kartlarla ilgili detayları acilen elde etmek isteyen BAE hükümetine en kısa sürede bilgi verilmesi istenirken kredi kartlarının numaraları da verildi.

31 Ocak 2010da yine Abu Dabiden Washingtona gönderilen ve Büyükelçi Richard Olson tarafından imzalanan bir başka belgede ise olayla ilgili yerel ve uluslararası basındaki haberler özetlenirken, haberin patladığı sırada ABD Büyükelçisi ile Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zeyidin bir sosyal ortamda yaptıkları şans eseri görüşme anlatıldı.

Olson basın danışmanının dikkatini suikasta çekerken, basın danışmanının birkaç görüşme yaptıktan sonra, BAEnin kamu önündeki duruşunun Dubai Prensi Muhammed bin Reşid ile Abu Dabi Prensi Muhammed bin Zeyid arasında tartışıldığı, hiçbir şey söylememe ya da BAEnin soruşturmasının bütün detaylarını kamuoyuyla paylaşma seçeneklerinin değerlendirildiği ifade edildi.

Belgede ayrıca büyükelçilik yetkililerinin BAEnin olayla ilgili açıklamasını hazırlarken oluşturduğu mantığa da değinildi: Hiçbir açıklama yapmamak İsraillileri korumak anlamına gelecekti. O yüzden en sonunda BAE her şeyi anlatmaya karar verdi. Açıklama herhangi bir kişiyi suçlu göstermemek için dikkatle hazırlandı ancak belgede geçen Batılı ülkelerin pasaportlarını kullanan çete ifadeleri Mossad olarak anlaşılacaktı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.