banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Viranşehir’de Esed’a lanet muhaliflere dua
Teravih Namazından sonra Eski Urfa Caddesinde bir araya gelen Viranşehir Sivil Toplum Platformu ( VİSTOP) üyeleri, Suriye'de son dönemde yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Düzenlenen basın açıklamasında, Esad yönetimi kınandı. İHH ve Gölbaşı Camii cemaatinin de destek verdiği basın açıklamasını VİSTOP Basın sözcüsü Murat Karadaş yaptı.

Karadaş yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşanan insanlık dışı davranışlarda Kadın, Çocuk ve yaşlılara uygulanan Zulüm, haksızlık ve katliamlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, yapılan uygulamayı lanetlediklerini söyledi.

Sergilenen tavrın İslami ve İnsani kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade eden Karadaş,  Beşşar Esad’ın tam otuz yıl önce Hama’da on binlerce Müslüman’ı katleden babası Hafız Esad’ın yolunda yürüdüğünü kaydetti.

Tarihe geçecek İkinci Hama katliamının birkaç gün önce yaşandığını ve yaklaşık 300 kişinin zalimane bir şekilde katledildiğini sözlerine ekleyen Karadaş açıklamasını şöyle sürdürdü.

Zalim Beşşar geçen senden buna yana tüm dünyanın gözü önünde içinde çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu 18 binden fazla insanı vahşi bir şekilde tanklarla toplarla katletmiştir.

Müslümanlar olarak direnişle beraber hesaplar yaparak iştahı kabaran emperyalist devletlerin, NATO’nun müdahalesine de Baas diktasının kendisine de en yüksek perdeden tavır almak durumundayız.


“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan bir Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli edeceğimizi ifade etmek isteriz.

Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin modern tüketim karmaşasının bize asli görevlerimi unutturduğu böyle bir zamanda burada mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu belirtmek şahitliğimizin gereğidir. Şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından İmam Yasin Talay öncülüğünde Baas yönetimine karşı direnen Suriyeli Muhalifler için dua edildi. Basın açıklaması ve yapılan duaların ardından grup sessizce dağıldı.

 

Haber; Mustafa Çapanak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.