banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Viranşehir ve Ceylanpınarlılar 3 dilde Esad'a protesto

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Viranşehir Sivil Toplum Platformu (VİSTOP), Suriye'de yaşanan olaylara karşı eylem yaptı.

 

Önce Viranşehir Cumhuriyet Meydanında toplanan STK üyeleri ve Viranşehirliler Beşşar Esad ve yönetimini “Kürtçe, Arapça ve Türkçe” protesto eden halk daha sonra Ceylanpınar sınır kapısına hareket etti.

 

VİSTOP, Ceylanpınar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir eylem gerçekleştirdi. VİSTOP adına açıklamada bulunan Alaaddin Milli, “Suriye'de yaptığı korkunç zulümlerle, özellikle Müslüman Kardeşlere karşı giriştiği ve 'Hama Katliamı' adıyla on binlerce insanı katleden ve şehri harabeye çevirerek tarihteki büyük zalimler arasında yer alan Hafız Esad'ın mirasçıları bugünlerde yeniden sahneye çıktılar. Suriye'de 48 yıldır iktidarda olan baskıcı Baas yönetimine Suriye halkı ayaklandı. Der'a şehrinde 15 Mart 2011 tarihinde başlayan protesto gösterileri ülkenin dört bir tarafına yayıldı. Yüz binlerce insan hürriyet diyerek sokaklara indi. Bu masum gösteriler, halkın taleplerini yerine getirme sözü veren Beşar Esad yönetimi tarafından kanlı bir şekilde bastırılmaktadır” dedi.

 

Milli, ayrıca şunları kaydetti; “Daha düne kadar Türkiye ve Suriye tek devletti, kardeşti. Bu kardeşlik çizilen anlamsız ve ruhsuz sınırlara rağmen devam ediyor ve edecektir. Bu yüzden onlara yapılan zulüm ve haksızlık bize yapılmış gibidir. Bunu görmezlikten gelmeye; imanımız, vicdanımız ve insanlığımız müsaade etmez. Çünkü biliyoruz ki; zulme rıza zulümdür ve haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Yine biliyoruz ki; kötülüğü elimizle, dilimizle def edemiyorsak kalbimizde mahkum etmek zorundayız. Bütün gücümüz ve imkanımızla her yerde olduğu gibi Suriye'deki zulümlere, haksızlıklara ve baskılara karşı çıkacağız. Suriyeli kardeşlerimize destek için sınırlara dayanacağız. Bir asır evvel aramıza çizilen ve zihinlerimize psikolojik barikatlar kuran sınırların bir önemi olmadığını göstereceğiz. Sınırların değil, kalplerin bir anlamının olduğunu haykıracağız. Dengeler adına değil, insanlık adına hareket edeceğiz” dedi.

Protesto ve açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

bizimgazete63

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.