banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Ve Bugün 2. Cuma… Mısır İçin En Kritik Gün
Ve Bugün 2. Cuma… Mısır İçin En Kritik Gün
11 gündür devam eden ve geçtiğimiz cuma günü tırmanan gösterilerle Mısır halkı diktatör Mübarek rejimini yıkmaya çalışıyor. Bugün Mübarek ve yönetiminden kurtuluş günü…

Meydanları terk etmeyen direnişçiler bugün en büyük gösteriye hazırlanıyorlar. Son iki günde Mübarek yandaşları tarafından taşlı-sopalı saldırılara maruz kalan göstericiler, cuma namazından sonra daha güçlü olarak Mübarek'e "Ülkeyi terk et!" çağrısı yapacaklar.

Önceki gece sabaha kadar devam eden ve dün de sertleşen çatışmalar sonrasında 13 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bine yakın kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Tarafları kontrol etmeye çalışan ordu çatışmaları önlemekte yetersiz kalırken, kameraların karşısına geçen Başbakan Ahmet Şefik, saldırıya uğrayan gruplardan özür dilemişti. Ancak hükümet, saldırganların kendileri tarafından organize edildiği yönündeki iddiaları reddetti. Şefik'in muhalif liderlerle görüşme çağrısı ise destek bulmadı. İhvan-ı Müslimin, 6 Nisan Hareketi ve Baradey, Mübarek görevi bırakmadığı sürece onun atadığı isimlerle görüşme yapmayacaklarını açıklamışlardı.

"Dikkat! Müslüman Kardeşler İktidar Olur!"

Mübarek ise yaptığı son açıklamada iktidarı bırakırsa Müslüman Kardeşler'in yönetime geleceğini söyleyerek Batı'ya mesaj verdi. Özellikle de ABD'ye de mesaj veren Mübarek, "Benden sonra Müslüman Kardeşler iktidara gelir" ifadesini kullandı. Mübarek, kaos olmasın diye görevi bırakmadığını savundu. Ülkede yaşanan protesto eylemleri ve şiddet olaylarından sorumlu olmadığını da iddia eden Mübarek, yaşananlar için Müslüman Kardeşler'i suçlamaktan geri durmadı.

Bu arada Mübarek'in oğlu Cemal de aday olmayacağını açıkladı.

2. Cuma Namazı Sonrası En Kritik

Dün sabah saatlerinde Tahrir Meydanı'na giden tüm yolları kontrol etmek isteyen Mübarek taraftarları akşam üzeri muhalifler tarafından püskürtülürken, zaman zaman çatışma sesleri geldi.

Çatışmalara sahne olan ünlü Tahrir Meydanı tam bir savaş alanını andırıyor. Önceki gün yaşanan kanlı çatışmalardan sonra meydana tonlarca taş yağdırılırken, meydanın etrafının tıpkı savaşlardaki gibi büyük çitlerle kapatılması dikkat çekiyor. Bugünkü cuma namazından sonra Mübarek karşıtı direnişçilerin yeniden güçlü bir şekilde meydanlara dönmesi durumunda son iki gündür ülkeyi şiddete boğan Mübarek taraftarlarının ortadan kaybolacakları belirtiliyor.

Mübarek aleyhtarları, kendilerine taş, sopa, bıçak ve kesici aletlerle saldıran kişilerin kesinlikle gösterilerin üçüncü gününden itibaren meydanlardan çekilen polis ve sivil istihbarat birimleri olduğunu öne sürüyor.

Haksöz haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.