banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Vali Okutan Haseki valisinin konuğuydu

 Haseki Valisi Sellum Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ı  beraberindeki heyetle Ceylanpınar Sınır Kapısı'na gelerek karşıladı. Vali Sellum, Vali Okutan'ı Türk bayrağı ve Suriye bayrağı flamalı aracına buyur ederek misafirperverliğinin bir göstergesi olarak özellikle makam kısmına oturttu ve heyetler Haseki Valiliği'ne geçti.

Vali Sellum, "Şanlıurfa Valisi'ni Haseki'de ağırlamak bizlere kıvanç verdi. İki ülke arasında Beşşar Esed ve Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül tarafından başlatılan iyi ilişkileri bizler valiler düzeyinde de sürdürüyoruz. Bu bağlamda bizler Şanlıurfa'ya geldik ve tanıma fırsatı bulduk şimdi de Sn. Valimiz şehrimizi ziyaret etti kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Bu sıcak karşılama bizleri memnun etti. Sn. Valimize ve Haseki halkına teşekkür ediyorum. İlk defa geliyorum Haseki'ye. Haseki ile ilgili çocukluğumdan itibaren çok şey duydum. Hayalimdeki Haseki'ye gelmek hep oluştu. Ama burada bizzat gelip gördüm. Fevkalade etkilendiğimi söylemek isterim. Kendine has ruhu olan bir şehir bu Haseki. Ve işin doğrusu Haseki'yi çok kendimden gördüm. Daha önceden bildiğim, gördüğüm bir şehir duygusu uyandırdı. Türkiye'de Urfa benim 4. valilik yaptığım il ve hep sınır illerinde çalıştım. Ancak, burada Haseki, Rakka, Halep'le çok yakınım sayın valiyle buraya gelmezden önce 4–5 kez görüştük. Şimdi görüyorum ki dost ülke kardeş ülkeyiz. Dolayısıyla burada işbirliği yapıp, omuz omuza verip el ele verip, önce kardeşliğimizi muhabbetimizi geliştirmeliyiz. Daha sonra zenginliğimizi artırarak bir birimize güç verebileceğimiz müthiş fırsatlar olduğunu görüyorum. İnşallah Suriye Devleti ilelebet yaşar. Çok uzun yıllar yaşar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de çok uzun yıllar yaşar. Devletlerimizin sınırları var. Ama bu sınırlar birbirimizi bu kardeş insanların birbirine sarılmasını kucaklaşmasını, daha çok bütünleşmesini engellemez ve engellememeli. Bir Şanlıurfalı, Türkiye'den bir esnaf işadamı, Suriye'de iş yapabilmeli, Suriyeli bir esnaf ve işadamı Türkiye'de iş yapabilmeli. Daha çok kucaklaşabilmeliyiz.

Sayın Valilerimizin ve bilhassa Haseki valimizin ilgisinden söylediğim manada bizim kucaklaşmamıza yönelik, gayretlerinden fevkalade memnun olduğumu ifade etmek isterim. Biz de aynı şekilde kendilerine cevap vermeye gayret ediyoruz.  Herkesi Şanlıurfa'ya bekliyorum" dedi.

            Haseki'de iki şehrin kardeşliğini ifade eden bir ağaç diken iki şehir valisi, şehir stadyumunda, inşası devam eden müzede incelemelerde bulundular. Valiler Haseki çarşısını gezerek esnafı ziyaret ettiler ve bu esnada esnafın ve halkın Şanlıurfa Valisi'ne sıcak karşılamalarına Vali Okutan da aynı şekilde mukabele etti.

            Vali Sellum'un Vali Okutan onuruna verdiği yemekte, özellikle Ceylanpınar sınır kapısının daha etkin bir şekilde kullanılması ve devletler düzeyinde başlatılan bu ilişkilerin uzun vadede tüm sınır kapılarının işlerlik kazandıracağını ama iki valilik arasında yapılan protokolle bu sürecin daha da kısaltılıp hayata geçirileceği konusunda mutabık oldular. Ceylanpınar ve Resul Ayn Kaymakamı'nın katıldığı gezide kaymakamlar da bu konuda daha aktif olacaklarını ve ilişkileri bu düzeyde de geliştireceklerini beyan ettiler.

            Vali Sellum Haseki'den Ceylanpınar'a kadar Vali Okutan'ı uğurlamaya refakat ettiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.