banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Vali Küçük İnternet Cafe İşletmecilerin Sorunlarını Dinledi

Bilgilendirme amaçlı yapılan toplantı öncesi konuşan Vali İzzettin Küçük, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki felakete değinerek: “Millet olarak yastayız, acımız büyük. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Daha ulaşılamayan işçilerimiz var. bütün ümidimiz, yürekten dileğimiz onlarım sağ salim ailelerine ulaştırılmalarıdır. Ülkemizde üç günlük yas ilan edildi. Tekrar hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Soma’da yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamanın ardından toplantı gündemiyle ilgili konuşan Vali Küçük, Şanlıurfa’nın büyükşehir oluşundan dolayı bundan böyle merkezde kurulan üç ilçe kaymakamlığında internet salonlarının işlemlerinin yapılacağını dile getirdi. Salon işletmecilerinden bazı konularda ricada bulunan Vali İzzettin Küçük; internet salonlarına gelen gençlerin ve çocukların aileleri tarafından bir bakıma işletmecilere emanet edildiğini, işletmecilerin de bu emanete sahip çıkmalarını istedi.

Kötü niyetli insanların tüm kamusal alanları olduğu gibi internet salonlarını da kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyebileceklerini hatırlatan Vali Küçük; bu tür art niyetli kişilere karşı işletmecilerin daha duyarlı davranmaları gerektiği belirtti. Her bir gencin ve çocuğun kendi çocukları gibi görülmesi gerektiğini belirten Vali Küçük: “Hepimizin çocukları var. Nasıl ki kendi çocuğumuzu gönderdiğimiz yerlerin yöneticilerinin çocuklarımıza sahip çıkmasını istiyorsak, internet salonlarına gelen çocuklara da sizler aynı şekilde sahip çıkmalısınız” dedi.

Açıklamalarının ardından salon işletmecilerinin sorularını alan Vali İzzettin Küçük, yaşadıkları sorunları Valilik ve kaymakamlıklara bildirdikleri takdirde işletmecinin yanında olacaklarını söyleyerek işletmecilerin sorunlarını dinledi. Kaçak internet salonu konusunda işletmecilerin taleplerini dinleyen Vali Küçük, kaçak işletmeleri kapattıklarını ve kapatmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, bu konuda işini yapmayan yetkililer hakkında da işlem yapacağını ifade etti.

Toplantı daha sonra Valilik ve Kaymakamlık yetkililerinin yeni dönemde işleyişin nasıl olacağı şeklindeki bilgilendirici açıklamalarıyla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.