banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

 Din Bir Sen Bölge Başkanı Molla Muhammed Özer, toplumda yaygınlaşan uyuşturucu madde kullanımı ve bu maddeleri kullanmaya teşvik eden sebepler ile ilgili İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Güneydoğu Bölgesi’nde uyuşturucu maddelere çok rahat bir şekilde ulaşılabildiğini vurgulayan Özer, yetkililerin bu konuda üzerine düşen görevi yapmasını istedi.

“Manevi boşluk uyuşturucu kullanımının nedenleridir”

Toplumda helal ve haram kavramının kaldırılması, İslami eğitim yetersizliği sebebiyle oluşan manevi boşluğun uyuşturucu madde kullanmaya başlamada en önemli etkenlerden olduğunu söyleyen Özer, “Allah, akla, cana ve mala zarar veren bütün menhiyata eşit kategoride haram demiştir. Allah’ın helal ettiği sınırlar da vardır. Toplumda helal ve haram kavramı kaldırılmış, yerine yasak ve serbest kavramı getirilmiştir. Uyuşturucu madde bağımlılığını tek bir açıdan ele almak uygun değildir. Meseleye toplu halde bakmak gerekir. İslami eğitimin olmaması, manevi boşluk, aile ve arkadaş çevresi, okullardaki karma eğitim ve gençlerin psikolojik sorunlar yaşayarak bunalıma girmesi gibi sebepler uyuşturucu kullanımının nedenleridir.” dedi.

“Uyuşturucu maddelere çok rahat ulaşılabiliyor”

Ailelerin uyuşturucu madde kullanımı gibi tehlikeler nedeniyle çocuklarını takip etmeleri gerektiğini kaydeden Özer, “Toplumun her kesiminin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Uyuşturucu maddelerin nerelerde satıldığını herkes biliyor. Uyuşturucu maddelere sigara gibi çok rahat ulaşılabiliyor. Bu anlamda denetimsizlik had safhadadır. Güvenlik güçleri bu meseleye göz yumuyor. Toplum, bu konuda görevini yapmalıdır ki gençlerimiz ve ailelerimiz rahat etsin.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman/Fikret Kavgalı-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.