banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Urfa'dan Mısır'daki idamlara sert tepki

Tepki gösteren STK Temsilcileri; “hapse tıktığı insanların ifadelerini almadan, onları mahkeme etmeden 20 dakikada verilen bir kararla 529 kişiyi idama mahkum etmiştir. Bir dünya rekoru kırılarak 2 saniyede bir idam kararı verilmiştir” diyerek yaşanan garabete dikkat çektiler.

 

Şanlıurfa STK’ları İnsani Yardım Platformu adına  açıklama yapan RABİA Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Adil Saraç; “ I ve II. Dünya Savaşları sonunda İngiliz ve Fransız işgalcilerinin yeni firavun örnekleri olarak Ortadoğu’ya bıraktığı diktatörlerin zulmü altında buralarda yaşayan ve inim inim inleyen Müslüman halkların “Arap Baharı” adı altında başlattıkları özgürlük ve namus kavgasını Batı başlangıçta bu kalkışımlara kaygıyla bakmakla yetinmiştir. Bu kalkışımların ardından birbiri ardından devrilen diktatörlerin yerine Müslüman halklar kendi özgür iradesiyle seçtiği, kendi gibi düşünen, kendi gibi yaşayan insanları seçimle işbaşına getirince aynı batı,

 

Mısır’da bir cadı kazanı  kaynatmaktan kaçınmamıştır. En kestirme yoldan giderek işbirlikçi seçtiği orduyu harekete geçirerek halkın iradesiyle seçilmiş hükümeti ve onun başkanı Muhammed Mursi’yi devirmişlerdir.

General Sisi ataları olan eski Firavunlardan zulümde daha hızlı davranmış, Rabia Meydanı’nda toplanan ve demokratik iradesine sahip çıkan binlerce Müslümanı katletmiş, binlerce Müslümanı yaralamış, on binlerce Müslümanı hapse tıkmıştır. Gazze’nin tek umudu olan Gazze’ye giden yaşam tünellerini kapatarak Gazze’yi ölüme terk etmiştir.

Son olarak hapse tıktığı insanların ifadelerini almadan, onları mahkeme etmeden 20 dakikada verilen bir kararla 529 kişiyi idama mahkum etmiştir. Bir dünya rekoru kırılarak 2 saniyede bir idam kararı verilmiştir.

Biz bir Müslüman olarak bu zulmü kınıyoruz. Bu zulme imza atan Sisi ve yandaşlarını tel’in ediyoruz. İdam kararlarından vazgeçilmesini istiyoruz. Bu zulümlerin tüm dünya Müslümanlarının uyanışına vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.