banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Urfa'dan Mısır'daki darbeye 100. gün protestosu

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 100 kişi Mısır'daki darbenin 100 gününü tekbir ve sloganlar eşliğinde protesto etti. Balıklıgöl Yusufpaşa cami önünde toplanan kalabalık Ahmet Bahçıvan iş merkezi önüne kadar yürüdüler.
Ellerinde Rabia işareti bulunan, çarşaflı kadınların da yer aldığı grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, "Demokratik seçimler sonucu mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı'na karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe 100.gününü tamamladı. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkı, bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldı. Birkaç ülke hariç dünya demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor.

Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbecilere destek verenler insan onuruna insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine, hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini dahi fark edemiyor. Darbeciler ve cunta yönetimi dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisi ekleniyor" diye ifade etti.
HALK 100 GÜNDÜR İNSAN OLMANIN ONURUNU YAŞAMIYOR
Çelik, yaşanan askeri darbenin ardından Mısır'ın özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü öne sürdü. " Mısır 3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. 
Darbe yönetimi ve tetikçilerinin, yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmediği gibi binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuluyor. Mısır'da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor.
Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecektir. Mısır'da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hâkimdir. Mısır'da kanlı darbenin 100.günü değil, tarihin insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. Günüdür. Mısır halkı, tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. Mısır'da demokrasinin, sivil halkın katledilmesi karşısında tam 100 gündür ısrarla üç maymunu oynamaktadır" dedi.
DARBE'NİN İKİNCİ 100 GÜNÜNE ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
3 Temmuz darbesine sessiz kalanları insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ettiklerini belirten Çelik, "darbecileri cunta yönetimine destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. 
Mısır halkının iradesinin, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Vicdanı olan insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Mısır'da darbenin ikinci 100 gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.