banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa'dan Mısır'daki askeri darbeye protesto

Seçimle Cumhurbaşkanlığına bir yıl önce seçilen Muhammed Müsri’ye karşı Genel Kurmay Başkanı Abdulfatteh El Sisi tarafından önceki gün darbe olmuş yerine Hristiyan Adli Mansur geçici Cumhurbaşkanı olarak atanmıştı.

İşte Şanlıurfa STK Platformu adına basın bildiri okuyan Murat Müjdeci'nin açıklaması; "Çarşamba günü akşam itibari ile Mısır’da 50 Yıllık diktatörlüğü devirerek ülkenin seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı Batı müstekbirleri ve İsrail destekli darbe bir  gerçekleşmiştir.

Şanlıurfa STK’ları  olarak iradesi gasp edilen Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Seçimle başa gelmiş bir yönetimin askeri müdahale ile görevden alınması kabul edilemez.

Bu darbeyle tekrar anlaşılmıştır ki ABD, Siyonistler, Emperyalistler; İslam ülkelerinin başında ancak kendi çıkarlarına karşı çıkmayan kukla yönetimler istemektedir.

Batı dünyası ve Avrupa Parlamentosu  İstanbul’da kesilen üç beş ağaç için dünyayı ayağa kaldırırken Suriye’de, Myanmar’da Doğu Türkistan’da, öldürülen ve ülkelerinden sürülen, iradesi gasp edilen Müslümanlar için sessiz kalması kendi münafıklığını ve  çifte standartlığını yine tescil etmiştir.


EY Müslümanlar, ümmetin fertleri silkinin, uyanın ve ümmeti uyandırın artık.
İslam ülkelerinin hangisinde Müslümanlar iktidara gelirse hemen orada Dünyanın gizli ve gizemli faiz lobileri, silah tüccarları, Siyonist düşünceli, kapitalist eğilimli ne kadar müstekbir gücü varsa, o İslami yönetimi devirmek için canla başla çalışıyor. Müslümanların seçtiği iktidarları yıpratmak ve yıkmak için dış güçler ve yerli işbirlikçileri sağcı, solcu, Amerikancı, Rusçu, çapulcu , baltacı fark etmeden   hep birlikte ortak bir şer cephesinde buluşuyor.

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.(Saf-8)

Allaha iman etmiş Müslümanlar için bu tablo elbette sürpriz değildir. Çünkü ‘'İnananlar bir millet, inanmayanlar da bir millettir.'' Ayeti yeniden tecelli ediyor.

Mısırdaki darbe ile görüyoruz ki Demokratik olarak iktidara gelmek,  kendilerini seçen halka hizmet etmek için  sadece demokratik bir aldatmaca ve kandırmacadan ibarettir.

Kitlelerin Tahrire yığılması, Mursi’nin istifaya çağırılması, yönetim tarzı demokrasi de olsa Müslümanların yönetimde olması İsrail dostu güçleri derinden rahatsız ediyor. Süveyş Kanalının kontrolü, İsrail’in güvenliği, Ortadoğu’daki dengeler ABD 'nin çıkarları, Gazze’nin Hammas’ın elinden alınması, Kuzey Afrika'daki, Ortadoğu'daki İslami hareketlerin kontrol altında tutulması için bu operasyonlar belirli güçler tarafından yapılmaktadır.

Dünya Müslümanları, uyanıp ayağa kalkmadan, ümmet olmadan ve bu işgalcileri yurtlarından kovmadan Müslümanlar  yeryüzünde rahat edemez.

Mısırdaki darbe İslam’a ve Müslümanlara karşı yapılmıştır. Mısırlı Müslümanlar bu darbe ile bir daha iman ve inançlarıyla zorlu bir imtihanla tabi tutulmuşlardır.Batının uşakları tarafından gasp edilen iradelerini geri almak için Rabietul adeviye’ deki oturma eylemini destekliyoruz. Mısır’da ve diğer İslam ülkelerinde er ya da geç Müslümanlar hakim olacaklardır..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.