banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'daki Suriyeliler geri dönmeye başlıyor



Ülkelerindeki iç savaştan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve son olarak ta PYD, ÖSO ve IŞİD arasında Tel Abyad’da yaşanan çatışmalardan kaçan halk, tekrar geri dönmeye başladı.

Bu sabah itibariyle Akçakale sınır kapısına yığılan Suriyeliler, yapılan işlemlerinin ardından sınırın diğer tarafına geçtiler.

İlke Haber Ajansı’na konuşan muhacirler, henüz tam olarak ne ile karşılaşacaklarını bilmedikleri için temkinli davrandıklarını belirttiler.

Suriye’ye geri döneceğini belirten Tel Abyad’lı Ahmed, “Ailelerimiz oradadır. Şu an itibariyle korku ve savaş pek yok. Birkaç gün önce Türkiye’ye gelenlerin hepsi geri dönmeyi düşünüyor.” dedi.

Tel Abyad’ın Cideyde köyünden olduğunu belirten Muhammed Cedan ise şunları söyledi: “Ailem buradadır. Ben geri döneceğim. Orda kalan evimizi kontrol edeceğim. Eğer orada sıkıntı yoksa ailem de geri dönecektir. Şu anda kapı ve Tel Abyad’ın kontrolü ÖSO ile PYD’nin elindedir. Bizi içeriye alacak olan ÖSO’dur.” (Ali Fidancı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.