banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Ülkenin büyük bölümünde yağış görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Isparta ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin kuzeydoğu, Trabzon ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerinde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin doğusu ile Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ile Kırklareli'nin kıyı, Çanakkale'nin kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu; Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak ile Manisa'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Amasya, Çorum, Tokat çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; Ardahan çevrelerinin öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.