banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Üç Müslüman ülkede yılbaşı kutlamaları yasaklandı

İkisi Asya’da bir Afrika’da olmak üzere 3 Müslüman ülkede İslam’a aykırı olduğu için yılbaşı kutlamaları yasaklandı.

Noel kutlamalarının, Hristiyan adeti olduğu için yasaklandığını duyuran Somali Din İşleri Bakanlığı, Yeni yıl nedeniyle yapılacak kutlamaların İslam kültürüne aykırı olduğunu belirtti. Ülkedeki Hristiyanların ise kutlamaları evlerinde yapabilecekleri kaydedildi.

Somali Din İşleri Bakanlığı Yetkilisi Muhammed Hayrov yaptığı açıklamada, yılbaşı kutlamalarının toplumun inancını zedeleyebileceğini ifade ederek, otel ve eğlence merkezleri gibi yerlerde de kutlamalara izin verilmeyeceğini bildirdi.

Yılbaşı kutlamalarının yasaklandığı ülkelerden biri de Asya ülkelerinden Brunei oldu. Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah İslam geleneğine aykırı olan yılbaşı kutlamalarının yasakladığını duyurdu. Bolkiah, yasağa uymayanların 5 yıl hapisle cezalandırılacağını belirtti.

Tacikistan’da kutlamaları yasaklayan Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımladı. Genelgede, Noel ağacı süslenmesi ve havai fişeklerle yeni yıl kutlaması yapılması yasaklandı. Yasağa uymayanlara verilecek cezalar hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.