banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Türkiye tarafına çok sayıda havan düştü

Suriye’ye bağlı Kobani kentinde IŞİD ve YPG güçleri arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor. YPG için çok önemli olan Mürşitpınar Sınır Kapısını ele geçirmek için günlerdir saldırı düzenleyen IŞİD, bu gün de söz konusu kapıyı yoğun top atışına tuttu.

IŞİD ile YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmaların 34’üncü gününde sabah saatlerinde yaşanan sessizlik öğleye doğru atılan top atışlarıyla sona erdi. Kenti 3 cepheden kuşatan IŞİD, doğu bölgesine konuşlandırdığı tank ve havan toplarıyla Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesine yoğun top atışına başladı. IŞİD tarafından atıldığı tahmin edilen onlarca top mermisi Türkiye tarafında bulunan Mürşitpınar Mahallesine düştü.

Kentin batı bölgesinde IŞİD’in ilerleyişini durduran YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar kente yakın köylerde devam ediyor. Tılşeir tepesini ele geçiren YPG’nin dün boşaltılmış bir köye gelen 2 IŞİD üyesini sorguladıktan sonra infaz ettiği iddia edildi.

Batı bölgesinden kente girişi önlemeye çalışan YPG’nin Yumurtalık Geçiş Kapısı yakınlarına mevzi kazdığı görüldü.

Havan toplarının Türkiye tarafına düşmesinin ardından Kobani’ye hakim tepeye konuşlanan 3 tankın Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesine sevk edildiği görüldü. Türkiye tarafına düşen çok sayıda top mermisine karşılık angajman kuralı gereği TSK’nın karşılık verip vermediği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Kentin üzerinde keşif uçuşları yapan koalisyon uçakları ise herhangi bir noktayı bombalamazken Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesinde şiddetli sokak çatışmaları hala devam ederken Türkiye tarafına havan topları düşmeye devam ediyor. (Osman Gülebak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.