banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Türkiye mültecilere dünyadan 20 kat fazla yardım etti

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başbakanlık, Suriyelilere yapılan insani yardımların kuruş kuruş bilançosunu çıkarırken, çarpıcı bir gerçek de ortaya çıktı. Türkiye, 10 Ekim itibarıyla 4.5 milyar Dolar'ı geçen insani yardım yaparken, uluslararası teşkilatlardan ve örgütlerden gelen toplam destek sadece 246 milyon Dolar'da kaldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından hazırlanan "Suriye İnsani Yardım Raporu"nda şu detaylar öne çıktı:

SURİYELİ MÜLTECİLERE 4,5 MİLYAR DOLAR YARDIM
Türkiye, 1.5 milyondan fazla Suriye vatandaşını misafir ediyor. Bunlardan 219 bin 169'u, on ilde kurulan 22 barınma merkezinde yaşıyor. 1 milyon 350 bini ise barınma merkezlerinin dışında hayatlarını sürdürüyor. Türkiye'nin uluslararası standartlar göz önüne alınarak yapılan hesaplamaya göre Suriyelilere insani yardımı tam 4 milyar 519 milyon 574 bin 666 Dolar'ı buldu.

DÜNYADAN GELEN YARDIM 20'DE 1
Türkiye'nin çabalarına karşın, uluslararası camia, Türkiye'de bulunan Suriyeliler için sadece 246 milyon 752 bin 396 Dolar katkıda bulundu. Bunun da, 161 milyon Dolarından fazlası BM kuruluşları, 20.7 milyon Doları Kızılay ve Kızılhaç dernekleri vasıtasıyla ulaştı. STK'Lar ve diğer ülkelerden gelen yardım miktarı komik rakamlarda kaldı.

GÜNDE 8 BİN KİŞİ MUAYENE OLUYOR
Suriyelilerin her türlü ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor. Barınma merkezlerinde 84 uzman doktor, 188 sağlık personeli tarafından tedavi ediliyor. 22 ambulans 7/24 hazır bekletiliyor. Günde ortalama 8 bin Suriye vatandaşı muayene oluyor. Bugüne kadar toplam 5 milyon 644 bin 354 Suriyeli tedavi edilirken, 162 bin 930 ameliyat gerçekleştirildi. Barınma merkezleri dışında yaşayanların da, tüm hastanelerden ücretsiz sağlık hizmeti almasına imkan sağlandı.

SIĞINMACILARA "GIDA KART" KOLAYLIĞI
Barınma merkezlerinde Dünya Gıda Programı ve Kızılay işbirliğiyle sığınmacılara "Gıda Kartı" verildi. Suriye vatandaşları bu kartlarla marketlerden alışveriş yapıyor. Bugüne kadar 80 milyon Dolar'lık yükleme yapıldığı bildirildi.

KENT NÜFUSU KADAR ÖĞRENCİ OKUYOR
68 bin 638 Suriyeli çocuk, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 850 derslikte eğitim alıyor. 30 bine yakın Suriyeli halı dokuma, dikiş, kuaförlük gibi mesleki konularda kurs gördü. 10 binden fazlasının eğitimi sürüyor.

33 BİN SURİYELİ BEBEK DÜNYAYA GELDİ
Bugüne kadar 33 bin 381 Suriyeli bebek, gözlerini Türkiye'de dünyaya açtı. Dinlenme merkezleri, çocuk ve oyun parkları, TV odaları, internet hizmeti, ibadet, altyapı, haberleşme, bankacılık, psikososyal destekler sürekli sağlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.