banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suudi Arabistan'ın başında bulunduğu Körfez İşbirliği Konseyi'nin baskıları sonucu Katar'ın sınır dışı kararı verdiği İhvan yöneticilerinin Türkiye'ye davet edilmesini istedi.

Sisi darbesinin 1 numaralı destekçisi Suudi Arabistan’ın başında bulunduğu Körfez İşbirliği Konseyinin ilk günden itibaren darbeye karşı direnen İhvan hareketine düşmanlık politikasında sınır tanımadığını ifade eden Kaya,   konseyin bu bağlamda Katar’ı da çeşitli baskılarla İhvan’a destek vermekten vazgeçmeye zorladığını söyledi.

Katar’dan ayrılmaları istenen bu 7 kişi düşünce ve inançlarından ötürü ülkelerini terk etmek durumunda kaldığını ve siyasi kimlikli kişiler olduğunu belirten Kaya, “Küresel güçler ve bölgesel diktatörlükler utanç verici bir şekilde destekledikleri ya da sessiz kalarak ortak oldukları darbe suçuna karşı Mısır halkının iradesini, hukukunu ve insanlık onurunu savundukları için muhacir konumuna düşmüşlerdir.” Dedi.

Türkiye Hükümeti’nden talepte bulunan Kaya daha sonra, “Bu noktada Türkiye hükümetinden bu kardeşlerimize ev sahipliği yapmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi. (Erkan Yavuz- İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.