banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Türkiye IŞİD’e Lojistik destek veriyor mu?

Ayhan Önergesinde; 

Suriye’de iç savaşın başladığı günden buyana Türkiye Suriye sınırının Rojava bölgesinde YPG güçleri ile IŞİD çeteleri arasında çatışmalar yaşanmaktadır. Özellikle IŞİD’in Musul işgalinden sonra bu çatışmalar şiddetlenerek devam etmektedir. Çatışmalarda yüzlerce insan IŞİD çetelerince katledilmişlerdir. IŞİD çetelerinin İslam kisvesi adı altında halka zulmetmelerine, vahşice katliamlar gerçekleştirmelerine başta Türkiye olmak üzere birçok ülke sessiz kalarak IŞİD çetelerinin işlediği insanlık suçuna ortak olmaktadırlar.

Bu bağlamda;
1. Türkiye’nin IŞİD çetelerine lojistik destek sağladığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bu durum Türkiye’nin hangi politik çıkarlarına hizmet etmektedir?
2. IŞİD çetelerinin Türkiye’deki hastanelerde devletin güvencesi altında tedavi edildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise hangi hastanelerde tedavi edilmektedirler?
3. Savaşın başladığı günden bu yana kaç IŞİD çetesi Türkiye’deki hastanelerde tedavi edilmiştir? Tedavisi biten IŞİD çetesi üyeleri hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
4. IŞİD çetelerine ait Şanlıurfa, Hatay, Adana, İstanbul, Gaziantep ve Mersin gibi illerde hücre evlerinin olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu hücre evlerine operasyonlar gerçekleştirilmiş midir? Gerçekleştirilmiş ise kaç IŞİD çetesi hakkında adli işlem yapılmıştır?
5. Kaç Türkiye vatandaşının IŞİD saflarında savaştığına dair bakanlığınız bir tespiti var mıdır? En çok hangi illerde katılım sağlanmaktadır? Katılımların engellenmesine dönük bakanlığınızın almış olduğu tedbirler var mıdır?
6. IŞİD çetelerinin özellikle bölge illerinde eylem yapma hazırlığında olduğu iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bakanlık olarak tedbir almış bulunmakta mısınız?
7. Sınırdan geçmeye yâda sınırı geçmeye çalışırken yakalanan IŞİD çetesi var mıdır? Varsa bunların hakkında yetkili mercilerce herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?
8. IŞİD çetelerinin sınır ihlaline göz yuman görevliler hakkında şu ana kadar yetkili mercilerce açılan bir soruşturma var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.