banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Türkiye ILO Yönetim Kuruluna

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyledir.

Birleşmiş Milletler’in bir ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Yönetim Kurulu üyelikleri için 2 Haziran 2014 tarihinde Cenevre’de yapılan seçimler sonucunda Türkiye en yüksek oyu alarak ILO Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçilmiştir.
ILO Yönetim Kurulu Mart, Haziran ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 3 kez toplanmaktadır. ILO Genel Müdürünün seçimi ve çalışmalarının denetimi, her yıl düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’na sunulmak üzere taslak bütçe ve programların hazırlanması, Konferans’ın gündem taslağının hazırlanması gibi önemli fonksiyonları bulunan Yönetim Kurulu’nun üyeleri 3 yıllığına seçilmektedir.
Batı Avrupa Grubu’nu temsil etmek üzere asil üye olarak aday gösterilen ülkemiz, 2014-2017 döneminde ILO Yönetim Kurulu’nda görev yapacak. Türkiye daha önce bu görevi 1996-1999 yılları arasında yürütmüştü.
Ülkemiz, 2017 yılında yapılacak olan ILO Genel Müdürü seçimlerinde ILO Yönetim Kurulu Asil Üyesi olarak oy kullanacaktır. Bu sonuç, ülkemizin uluslararası kuruluşlardaki aktif tutumunun bir yansıması olması bakımından önem arz etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.