banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Türkiye Azerbaycanı arkadan vurdu!

İşçi Partisi( İP) Genel Başkanı ve hapisteki Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçekin oğlu Mehmet Perinçek, Azerbaycan basınına Türkiyeyi şikayet etti.

Ria Novosti- Azerbaycan ajansına konuşan Mehmet Perinçek, Ankaranın Türkiye-Ermenistan müzakereleri sırasında Bakünün arkasında gizli dolaplar çevirdiğini iddia etti. Perinçekin iddiasına göre, Azerbaycan Rus ajanları sayesinde Türkiyenin gizli planlarından haberdar oldu.

Ermenistanla imzalanan protokole değinen Perinçek, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri çerçevesinde özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Ermenistanla imzaladığı protokolü ele almak lazım. ABDnin bölgesel planları çerçevesinde Washingtonun baskısıyla imzalanan protokol, Türkiyenin ulusal çıkarına ciddi zarar verecek. Belge Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de zarar verdi iddiasında bulundu.

Oğul Perinçeke göre Ankara, Ermenistanla yaptığı gizli görüşmeler hususunda Baküye bilgi vermedi. Perinçek, Dolayısıyla, maalesef Azerbaycan arkasındaki gizli oyunları Rus ajanları sayesinde öğrendi. Gizli görüşmelerin üstü açıldığında ise üst düzey Türk bürokratlarının Baküye, Biz yıllardır üzerimizde yük olan Kıbrıs sorunundan kurtulduk. Siz de Karabağı verin, kurtulun. dediklerini iddia etti.

AZERİ BAYRAĞI STADA SOKULMADI

Ankara ve Bakü arasındaki ilişkilerde güven sorunu olduğunu illeri süren Perinçek, Ankara ve Bakü arasındaki ilişkilerinde güvenin üzerini örten gölge Türkiye-Ermenistan protokolünün imzalanmasıyla daha da koyu bir renk aldı. Belge Yukarı Karabağ ihtilafının çözümününe hiç katkı sağlamıyor. Türkiye -Ermenistan futbol karşılaşmasında Azeri bayrağının sahaya sokulmasının yasaklanması, bu protokolün gerçek yüzünü göstermek bakımından ilginç. Bu oyunu bozmak lazım. Bunu sözle değil, eylemle yapmak mümkün. İlk adım ise, Türkiyenin bu protokolü iptal ettiğini açıklaması lazım ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.