banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Türkiye 30 milyon koyunla AB'de ilk sırada

Toplam büyükbaş hayvan sayısında 2013 yılı için Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa’dan sonra ikinci sırada yer aldı.

TÜİK verilerine göre, Fransa yaklaşık 19 milyon baş ile ilk sırada yer aldı. Türkiye 14,5 milyon baş ile Fransa’dan sonra gelen ikinci ülke oldu. Türkiye’yi sırasıyla Almanya, İngiltere, İrlanda ve İtalya takip etti. Fransa AB ülkeleri içerisinde yüzde 18’lik paya sahip olarak kaydedildi.

Türkiye yaklaşık 30 milyon koyun sayısı ile ilk sırada yer alırken Türkiye’yi sırasıyla İngiltere, İspanya ve Yunanistan izldi.

2014 Mayıs ayı sonu itibariyle büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon 899 bin baş, toplam küçükbaş hayvan sayısı ise 42 milyon 372 bin baş, koyun sayısı 32 milyon 186 bin baş, keçi sayısı da 10 milyon 186 bin baş oldu. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.