banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Tuncay Güney Gezi'nin Amacını Açıkladı!

Kimileri devlet içindeki derin yapı Ergenekon'un kara kutusu dedi, kimileri MİT dedi, MOSSAD diyen de oldu CIA diyen de. O ise kendini süper ajan diye tanımlıyor ve kendine bu yakıştırmayı yapanlarla dalga geçmeyi de ihmal etmiyor. Ancak kim ne derse desin O Türkiye'nin son yıllarına damgasını vurmuş bir isim.

Tuncay Güney Kanada'da Beth Yisrael Congregation adlı bir Sinagog'ta Hahamlık yapıyor.

Tuncay Güney ile Gezi Parkı olaylarından, uyuyan terörist örgütlere kadar pek çok konuyu bir toplantı için bulunduğu New York'ta konuştuk.

***

Türkiye'de gündem oldukça sıcak. Gezi Parkı eylemleri yakılıp yıkılan şehirler bir kaos fotografı oluşturulmak isteniyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Net olarak ifade edeyim, bu olaylar Batı'nın Türkiye'deki derin operasyonudur. Türkiye'deki müttefikleriyle birlikte küresel sermayenin ülkemizdeki sözde aydın, eğitimli, marjinal, Sovyet artıklarının Türkiye'yi kaosa sokma teşebbüsüdür. Batı, Fransız ihtilalinde olduğu gibi hala kaostan düzen çıkaracabileceğine inanmaktadır. Ama hiçbir düzensizlikten düzen çıkmamıştır. Hangi hükümetler üstü güçler bir anda Türkiye'yi huzursuzluğa sürükledi? Perdenin arkasındaki gizli elin istekleri nelerdir? Bunlar üzerinde durulması gerekiyor.

Bakın bu gizli eller "eski Türkiye"yi istiyorlar. Ekonomik sıkıntılarla ve terörle boğuşan bir Türkiye'nin kimseye bir zararı yoktur. Aksine bu gizli ellerin çıkarınadır. Bu hükümetler üstü güçlerin Türkiye medyası içindeki işbirlikçilerinin maskesi düşürülmediği sürece her hükümet, her iktidar bu ve benzeri şantajlarla karşı karşıya gelecektir. Bu olaylar bir santajdır.

Bu olayları organize edenlerin elebaşıları, medya içindeki uzantıları, üniversitelerdeki destekçileri ve STK ayağı Türk istihbarat örgütü tarafından zaten biliniyordur.

"OLAYLAR SEÇİMLERE DOĞRU ŞİDDETLENECEK"

Bundan sonra ne olacak? Ortalık durulur mu?

Durulmaz. Olaylar seçimlere doğru daha da şiddetlenecek. Hep sıcak tutulacak. Provoke edilecek.

CHP bu olayların neresinde?

CHP yönetim olarak Gezi'nin hiçbir yerinde değil. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontrol edemediği parti içindeki sözde Sosyalist geçmişi olan milletvekilleri bu yürüyüşleri mobilize ediyor.

Peki yabancı kanallar, CNN ve BBC'ye ne diyorsunuz ?

Gezi ortaya çıktığında rüzgar çıktı zannettim ama bunlar sinek vızıltısı. Küresel sermayenin ağababaları yabancı medya yolu ile bu vızıltıya mikrofon tutuyor, provoke ediyor. Avrupa birliği yasalarına göre içki satmayı düzenlemek gerekiyor ama basın bunu nasıl veriyor? "Türkiye'de içki yasaklandı." Bunlar masum değil...

"AMAÇ TAYYİP'SİZ AK PARTİ"

Başbakan'ın tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dünya'da yüzlerce başbakan var. Hepsinin fıtratı farklı. Başbakanın sert söylemleri nedeniyle hükümetin istifasının istendiği başka bir ülke görmedim. Bu gösteriler Tayyip Erdoğan'a karşı yapılıyor. Burası çok net!

Kemalist burjuva da "Tayyip gitsin, AK Parti kalsın" diyor. Hatırlarsanız Da Vinci de Kilise'ye saldırmıyordu, sadece İsa'ya saldırıyordu. Ama İsa giderse Hristiyanlık biter. Aynı şey Tayyip Erdoğan için de geçerli ve bunu istiyorlar. Herkes bir ağızdan "Tayyip'siz bir AK Parti" diyor.

Neymiş efendim göstericiler demokrasi istiyorlarmış. Türkiye'de 80 yıldır demokrasi vardı da, bunu Başbakan mı kaldırdı? Herkes bir ağızdan aynı türkürü söylüyor. "Tayyip çok oldu" türküsü. Orkestra şefleri kim? Bu orkestra şefleri içimizde. Bunları açıklarsam yine saldırılar başlayacak. İyi bakın bu türküyü söyleyenler yani bu ihanet çeteleri değişim sırası Türkiye'de diyor. Türkiye'de olup bitenden rahatsızlar ve değişim istiyorlar.

"HÜKÜMETİN GETİRİLMEK İSTENDİĞİ NOKTA "YÖNETİLMEZLİK DOKTRİNİ"

Ne amaçlanıyor?

Bugün Türkiye'deki hükümetin getirilmek istendiği nokta "yönetilmezlik doktrinidir". İktidardakileri indirmek için küresel istihbarat örgütlerinin bulduğu bu yeni projeye yönetilmezlik doktrini deniyor. Bunun açıklaması şudur; iktidardakini normal yoldan deviremiyorsan, iktidarı güçle, zorla, ülke yönetilemiyor imajı vererek ele almaya çalışırsın.

Yabancı istihbarat örgütleri işin icinde mi? Kimleri kullanıyorlar mesela ?
Yabancı devletler, Türkiye'ye yerli uyuyan ajanlarıyla kök salmış. Bu olaylar çok iyi okunup, analiz edilmeli Bugün, sol kesimde de, sağ kesimde de düğmeye basıldığında hareket edecek bir çok yapı bulunmaktadır. İslami kesimde de aynı şekilde, Türkiye'de birçok islami ve sol terör grubu "uyuyan ajanlar modunda" bekliyor.

"DURAN ADAM AVRUPA'DAN İHRAÇ"
Şu an ne oluyor sizce?

Gezi parkındaki eylem seslilikten sessizliğe geçti. Yeni slogan duran adam Avrupa'dan ihraç.

Sizce hükümet başarılı mı?

Bu hükümet ülkeyi zenginleştirdi, terörü bitirdi. Bunlara itiraz edilebilir mı? Seksen yıllık Kemalist düzen terörü ve batmış ekonomiyi bu hükümetin kucağına bıraktı. Hükümet bütün bu köklü problemleri çözdü çözüyor.

Her şeyi hükümetten bekleyemeyiz. Hükümetin gücü bir yere kadar. Amerika ve İngiltere bizim coğrafyalarımızın patronudur. Sişli Etfal'de İngiliz sezeryan makinesiyle doğar, Amerikan kefen beziyle gömülürüz. Türkiye olarak Dünya birinci liginde değiliz, G-8'de gelişmiş ülkeler Cuma gelir toplantılar yapar dosyaları hazırlar, G-20 ülkeleri Cumartesi gelir hazırlanan dosyaları alırlar.

"TÜRKİYE'YE DÖNEMEM"

Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz?

Kanadaya iltica ettim. BM kararı gereğince Türkiye'ye dönersem bu hakkımı kaybederim. Türkiye'ye döndüğümde karakola alırlar. Ordan savcılık, ordan hapishane yani Türkiye'ye gitmem bile bile ölüme gitmek gibi bir şey. Başbakan davet etse de gitmem. Başbakanı ve hükümeti zor durumda bırakmak istemem. Ayrıca benim üzerimden hükümete yüklenilmesine razı olmam.

Son bir sözünüz?

Türkiye'de 8 ay sonra seçim var, bu küresel operasyona karşı safları sıkı tutmak lazım...

Usasabah.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.