banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Toplu taşımada öğrenci ücreti 1 TL'ye çekilecek

 Adana Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ulaşıma yapılan yüzde 30-35 oranında zammın ardından 1,75 TL olan öğrenci ücretinin, 29 Ekim’den itibaren belediye otobüslerinde 1 TL’ye çekileceği bildirildi. Öğrencilere yönelik indirimin gelen tepkiler üzerine yapıldığı belirtiliyor.

Öğrencilere yapılacak belediye otobüslerinde yapılacak indirimle ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, UKOME’nin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zammın ardından, Büyükşehir Belediye Meclisinde bir açıklama yapmış ve öğrenci olmayan çok sayıda sivilin, öğrenci ücreti ödeyerek toplu taşımadan yararlandığını savunmuştu. Bu sorunun giderilmesinin ardından öğrenci ücretlerinin yeniden düzenleyeceğini ve yüzde 50 oranında aşağıya çekileceğini duyurmuştu.

Zamma yapılan tepkilerde, ‘Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden yararlanan vatandaşların yüzde 84’ünün öğrenci olduğu’ gibi istatistiklerin gerçek dışı olduğunu savunan Sözlü, bu ayrımı net şekilde yaparak, belediyenin zarara uğratılmasını engelleyecek sistemin hayata geçirilmesinin ardından öğrenci ücretlerinin 1 lira olacağını ifade etti. Başkan Sözlü, 29 Ekim’den itibaren öğrencilerin Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerden 1 TL ücretle yararlanmaya başlayacağını kaydetti.


Hatırlanacağı üzere, UKOME, 9 Eylül’de toplu taşımada zam yapmış, tam biniş 1,75 TL'den 2,25 TL'ye; öğrenci binişi ise 1,60 TL'den 1,85 TL'ye yükseltilmişti. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.