banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

PYD’yi de sert bir şekilde eleştirdi

Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği sözcüsü Abdülaziz Temo, PYD’nin kendileri için politik düşman olduğunu ve Kürtlere karşı işledikleri katliamlar nedeniyle de onları terör örgütü olarak gördüklerini söyledi.


Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği (Kombenda Kurdên Serbixwe yên Sûriyê-KKS) Kongresi Şanlıurfa da yapıldı. Grup sözcüsü olan Abdülaziz Temo, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada PYD ile Suriye rejimi arasındaki ilişkiye ve işledikleri cinayetlere dikkat çekti.

Temo, yaptığı konuşmada derneklerinin yeni bir kuruluş olmadığını belirterek, “Bu dernek hiçbir partinin şubesi değildir. Bizim kapımız herkese açıktır. Biz barışçıl ve sivil bir topluluğuz. Biz hem rejime hem DAİŞ’e ve hem de PYD gibi ideolojik teröre muhalifiz.” dedi.

ENKS’nin Suriye’de politik açıdan Kürtlerin temsilciliğini yapmakta olduğunu savunan Temo, konuşmasına şöyle devam etti: “Kendi milli haklarını elle etme hususunda Kürtlerin durumu Suriye’nin diğer halklarında farklı değildir. Hakları elde etme konusunda ülkede Kürtlerin temsilcisi de ENKS’dir.”

PYD’yi de sert bir şekilde eleştiren Temo, “PYD kurulduğu günden bu yana Suriye rejiminin destekçisi oldu. Ayrıca kurulduğu günden bu yana hakkını arayan Kürt gençlerini katletti. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı PYD bizim politik düşmanımızdır. Biz PYD’yi terör örgütü olarak görüyoruz.” dedi.

Suriye muhalefetinin ayaklanmaya başladığı ilk dönemde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Meşal Temo’nun kardeşi olan Abdülaziz Temo, Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği’nin sözcülüğünü yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.