banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Televizyon çocukları tembelleştiriyor

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar oyunları çocuklar için riskler teşkil ediyor. Televizyon ve Bilgisayar’ın doğru kullanılmaması halinde çocuklarda yaratığı zararlarla ilgi yapılan araştırmalara göre en büyük risk, çocukların tembelleşmesi ve gelişimini engellemesi olarak gösteriliyor. Araştırmalarda, 7 yaşına kadar zamanını televizyon ve bilgisayar başında harcayan çocukların kaybettiği zaman ise tam bir yıl.

Uzmanlara göre, bilgisayar kullanımının olumsuz etkileri çocukların dokularını yetişkinlere göre 10 kat daha fazla etkiliyor. Evde tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayarların ve cep telefonlarının yakınlarda yer almamasına dikkat edilmesi gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Oynadıkları oyun ve izledikleri ile gelişiminde herhangi bir yol kat edemeyen çocukların, beyinlerini robotlaştırarak dışarıdaki hayatı unutabildiklerini belirten uzmanlar, ailelerin çocuklarını zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak evde veya dışarıda farklı oyunlar oynamaya teşvik etmeleri gerektiğini belirtiyorlar.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.