banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Savaştan kaçıp denizde boğulıyorlar

Edremit Körfezi açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi.


Balıkesir Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu aralarında 11 çocuğun bulunduğu 27 kişi hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, “Bugün saat 06.06’da Balıkesir ili Edremit Körfezi Altınoluk önlerinde bir grup düzensiz göçmenin yardım talep ettiği ihbarı üzerine görevlendirilen sahil güvenlik botları ve helikopteri tarafından arama faaliyetlerine başlanmıştır. Bölgede bulunan bir balıkçı teknesi tarafından saat 09.58’de denizden 1 düzensiz göçmenin sağ olarak kurtarıldığı bilgisi alınmıştır. Sahil güvenlik botları, helikopteri ve müteakiben görevlendirilen sahil güvenlik uçağı tarafından bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyetinde, yarı batık vaziyette fiber bir tekne tespit edilmiş, saat 12.57’de sahil güvenlik botu tarafından 2 düzensiz göçmen, sahil güvenlik helikopteri tarafından 1 düzensiz göçmen sağ olarak denizden alınmıştır. Sahil güvenlik botları tarafından 24 göçmenin (13 yetişkin, 11 çocuk) cansız bedenine ulaşılmış, 3 göçmenin cansız bedeni de sahil güvenlik dalış timi tarafından fiber tekne içerisinden alınmıştır. İcra edilen arama kurtarma faaliyetinde toplamda 4 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 27 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 40 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen göçmenleri arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir.“ denildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.