banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Tatvan'da Hafize olan 11 genç kıza taç giydirildi

Tatvan Saadet Camisi’nde hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 11 genç Hafize için, ödül merasimi düzenlendi. Merasimde, Saadet Camii hizmetleri bünyesindeki Erdemli Çocuklar Kreşinin öğrencileri de ezberledikleri sureleri okudular.

 

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Berken Subaşı, günün anlam ve önemine değinerek,  “Bugün burada taçlarını takacağımız Hafize kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun’’ dedi.

 İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Saadet Camii İmam Hatibi Mesut Dağdağan, Saadet Camisinin yıllardır Tatvan’da birçok hizmetlere rehberlik yaptığını belirterek, “Saadet Camisi elhamdülillah yıllardır Tatvan’da birçok hizmetlere rehberlik yaptı. Hamdolsun bu gün de bunlardan birini yaşamaktayız. Hem de Müslümanların bayramı olan Cuma gününde, gerçekten bayram havasında olan birkaç merasim. Hafızlığını bitiren 11 tane kızımızın taç ve icazet merasiminin yanı sıra, saadet camii hizmetleri bünyesindeki Erdemli Çocuklar Kreşi öğrencilerimizin gösteresi ve sakalı şerif ziyareti yapıldı. Bu hizmetler kaynaşmaya ve bir araya gelmeye de vesile oldu.” ifadelerini kullandı.

Dağdağan konuşmasının devamında ise şunları söyledi “En önemlisi yapılan merasimle, yani kreş çocuklarının programı ile, çocuklar nasıl yetiştirilir, 3-4-5 yaşlarındaki çocuklar nasıl Kur’an surelerini ezberler bunu görmenin mutluluğunu yaşadık. Biraz da bunu göstererek ailelerinin hevesini o yöne analiz etme arzusuyla olduğumuzdan çok mutluyuz. Hafize kızlarımız, kendi yaşıtlarının çoğunun abdestsiz, namazsız belki de çoğunun da tesettürsüz gezdiği bir zamanda, Kur’an’ı  ezberlemiş olmaları gereken çok mühim hayırlı bir iştir. Cenabı Allah onları ve hepimizi rızasınca, nice hizmetlere son nefes anlarına kadar muvaffak eylesin.”şeklinde konuştu.  (Menderes Beysülen-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.