banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Tarihte benzeri görülmemiş Afrin’e hava hareketi ve 72 uçağın sırrı


TSK’nın dün akşam saatlerinde başlattığı, 72 uçakla gerçekleşen "Zeytin Dalı" harekâtı ilk gününde tespit edilen 113 hedeften 108'inin tam isabetle vuruldu. Peki, 72 uçağın sırrı ne? Harekatın başarısı nasıl görüldü? Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 72 uçakla Afrin kırsalına gerçekleştirilen harekatın yakın tarihte benzeri görülmemiş bir hava akını olduğunu söyledi.
Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 72 uçakla Afrin kırsalına gerçekleştirilen harekatın yakın tarihte benzeri görülmemiş bir hava akını olduğunu söyledi. Uçakların hedefleri yüzde 95.57 isabet oranı ile vurması içinse "bu bir rekor" sözleri ile yorumladı.
Tarihte benzeri görülmemiş bir hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetleri, "Zeytin Dalı" harekatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 72 uçakla gerçekleşen harekatın ilk gününde tespit edilen 113 hedeften 108'inin tam isabetle vurulduğunu açıklamıştı.
Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, açıklanan rakamları sosyal medyada değerlendirdi.
"Afrin kırsalına 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının bir benzeri yakın tarihte görülmedi." diyen Ağar, buna yakın son operasyonun 2007'de Irak'ın kuzeyine yapılan harekat olduğunu orada da harekata 50 uçağın katıldığını ifade etti.
Abdullah Ağar, 108 hedefin vurulmasıyla ilgili olarak da, "113 hedefin % 95.57 isabetle 108'in vurulması ise BİR REKOR. Dünyada benzeri yok." ifadesini kullandı.
Zeytin Dalı için havalanan 72 uçağın sırrı

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde 72 Türk savaş uçağı havalandı ve 108 terör hedefini vurdu. Hareket için havalanan uçak sayısının özel bir anlamı da bulunuyor
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, TSK'nın Afrin'de PYD/PKK hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde terör hedefleri havadan vuruldu. Dün saat 17.00'de başlayan harekatta TSK'nın açıklamasına göre Türk savaş uçakları 18.30 itibarıyla belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Harekata 72 uçak katıldı. Harekata katılan uçak sayısı Türkiye'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nı akıllara getirdi.
24 Ağustos 2016'da başlayan ve 7 ay 5 gün sonra yani 29 Mart 2017'de tamamlanan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 72 şehit vermiştik. 20 Ocak 2017 itibarıyla başlatılan ve Zeytin Dalı adı verilen harekatın ilk gününde havalanan 72 uçak, Fırat Kalkanı'nda şehit olan 72 Mehmetçik'e bir anlamda saygı duruşu oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.