banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Ali Hassan Mwinyi Şanlıurfa'da

Tanzanya Eski Cumhurbaşkanı Ali Hassan MWİNYİ ve eşi Sıttı MWİNYİ beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfa’ya geldi.

 

Şanlıurfa’da bir dizi gezi ve incelemede bulunacak olan konuk heyete Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Şanlıurfa’yı tanıtan İngilizce bir sine vizyon gösterisi sundu.

 

Sinevizyon gösterisinin ardından Vali Okutan, konuk heyete Şanlıurfa’ya özgü yöresel kilim hediye etti. Urfayı tanıtan Turizm setinin de hediye edildiği konuk heyet daha sonra tarihi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü gezdi.

 

Şanlıurfa’ya ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan MWİNYİ, Şanlıurfa’dan çok etkilendiğini burada olmaktan mutlu olduğunu belirterek “Burada yaşayan tüm Urfalılar çok şanslılar böyle bir coğrafyada yaşıyor olmak büyük bir şans. Bizleri burada ağırlayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a ve tüm Şanlıurfalılara müteşekkirim. Biz Şanlıurfa’yı kitaplardan okumuştuk gelip görmek ve burada bulunmak çok daha önemliydi” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise Tanzanya heyetini Şanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye aslında yeni bir dönemi yaşıyor. Kendini tanıma ve sahip olduğu değerleri evrensel çerçevede buluşturmak amacında. Bazı illerimiz bu çerçevede ön planda ama Şanlıurfa’nın daha önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Urfa sahip olduğu konum itibariyle Türkiye’ye hem güç veriyor hem önemli bir noktada bulunuyor. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanının ve delegasyonun Urfa’yı ziyaret etmesi çok önemlidir” dedi.

 

Heyet Vali Nuri Okutan’la hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik bölgelerinde ziyaretlerde bulunacak.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.