banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Tahrir'de çatışmalar yeniden başladı; onlarca yaralı var
Mısır'ın başkenti Kahire'de Tahrir Meydanı çevresindeki çatışmalarda 150'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.


Gönüllü doktorların verdiği bilgiye göre, yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Doktorlar, şu an için ilaç miktarının yaralıları tedavi etmek için yeterli olduğunu, yaralıların büyük bir bölümünün güvenlik güçlerinin kullandığı gazdan dolayı zehirlendiğini belirtti.


Bu arada Tahrir Meydanı'nda bulunan Amerikan Üniversitesi çevresinde ve İçişleri Bakanlığı'na yakın sokaklarda muhalif göstericilerin güvenlik güçleriyle çatışmaları sürüyor.


Taraflar arasında şiddetli çatışmalar olduğu gözleniyor.

Futbol faciasının ardından başlamasına rağmen göstericiler, Askeri Konsey Başkanı ve Mısır’ın fiili Devlet Başkanı olan Hüseyin El Tantavi’nin istifasını istiyor. Göstericiler, Tantavi’nin ve ordunun yanlış uygulamalarından ve süreci yönetememelerinden dolayı demokrasiye geçilemediğini savunuyor. Göstericiler aynı zamanda Port Said’deki faciaya engel olamamalarından dolayı polisi ve yeni Mısır yönetimini sorumlu tutuyor.


GÖSTERİLER DÜN GECE BAŞLAMIŞTI

Çatışmalar dün gece daha da yoğunlaşmış ve göstericiler bakanlık etrafına iki ay önce dikilmiş kale şeklindeki beton bariyerlerden birazını yıkmayı başarmıştı. Genel seçimi kazanan Müslüman Kardeşler hareketinden Dr. Kemal El-Helbavi de “Şimdi partiler ve Müslüman kardeşler yok, şimdi Mısır halkı var.” diye konuşuyor. Dün gece İçişleri Bakanlığı önündeki olaylar sırasında buraya gelen ve Cihan Haber Ajansı’na konuşan Helbavi, “Mısır’ın halkı hepsi Tahrir Meydanına gitmesi lazım ve oturma eylemi yapmak zorundayız. Bu olay ilk olay değil ve son da değil kesin başka olaylar olacak. Meydanın istekleri yapması lazım.” diye ekliyor. Müslüman Kardeşler, Port Said’deki olayların ardında "Mübarek rejiminin karanlık elinin" olduğunu savunuyor.
dünya bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.