banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

“Tağut ve Mücrim Kaddafi Öldürülmelidir!”
El Karadavi, kendi halkını katleden Kaddafi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak daha önce verdiği ölüm fetvasını yineledi ve öldürülmesi gerektiğini ikinci kez vurguladı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Allame Şeyh Yusuf El-Kardavi, kendi halkını katletmek için talimatlar veren ve dışarıdan paralı asker getiren Libya diktatörü Muammer Kaddafi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak daha önce verdiği ölüm fetvasını yineledi.

Kaddafi'yi ağır ifadelerle eleştiren el-Karadavi, onun bir tağut ve mücrim olduğunu, insanlığa karşı iyi niyet beslemediğini ve İslam'la da bir bağının olmadığını ifade etti.

El-Kardavi, Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Ömer bn. El-Hattab Camiinde dün verdiği Cuma hutbesinde Kaddafi'nin kendi halkına karşı sürdürdüğü soykırım politikasını kınayarak, kendi halkına karşı bu kadar gaddar olan birine karşı bir şeyler yapabilecek durumda olan biri varsa bunu mutlaka yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Libya'daki devrimin Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağını söyleyen el-Karadavi, Allah'tan Libya halkını korumasını isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaddafi aykırı ve hasta bir adamdır. Büyüklük kompleksiyle kendini filozof yapmak istiyor. Allah'a yemin ederim ki, Libya devrimi de zafere ulaşacak, devrimciler direnecek ve buradaki rejimin sonu aynen Tunus ve Mısır'daki rejimlerin sonu gibi olacak."

Haksöz Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.