banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Suriyeliler dönüyor, işte son rakam

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan Suriyelilerin, başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ile IŞİD’ten temizlenen Cerablus ilçesine dönüşleri devam ediyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşların geçiş işlemleri devam ediyor. Gaziantep Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış ilçesinde oluşturulan mobil hizmet irtibat ofisine başvuru yapan Suriyeliler, kimlik tespitlerinin ardından ülkelerine geçiş yapıyorlar.

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 260 kişilik Suriyeli grup, yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla yapılan kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirilip Cerablus'a gönderildi.

Göç İdaresi Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından Karkamış’ta oluşturulan mobil irtibat bürosuna ilk gün 327, ikinci gün 292 ve üçüncü gün ise öğle saatlerine kadar 260 olmak üzere toplam 879 Suriyelinin başvuru yaptığı belirtildi.

Ayrıca dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçişlerin sağlanması durumunda Göç İdaresi İl Müdürlüğü personelinin Karkamış’ta kurulan mobil irtibat bürosunda hizmetlerini sürdürerek başvuruları alacağı belirtildi.

Öte yandan bazı Suriyeli vatandaşlar ise yaşadıkları çevre illerde bulunan göç idaresi il müdürlüklerine başvuruda bulunarak Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapabiliyorlar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.