banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Suriyeliler çadır kente tahliye ediliyor

Gaziantep'te olumsuz koşullarda yaşadığı iddia edilen Suriyeli mültecilerin tahliyeleri devam ediyor. Bu kapsamda 300 kişilik bir grup Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan çadır kente aktarılmak  üzere  tahliye dildi.


Gaziantep’te yaşanan olaylardan sonra şimdiye kadar 5 bin Suriyelinin kentten tahliye edildiği belirtilirken, her gece parkları, camileri dolaşan Gaziantep Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü polis eşliğinde Suriyelileri toplayarak çeşitli illerde bulunan çadır kentlere tahliye ediyor.

 

Gece geç saatlere kadar kentin birçok bölgesinde çalışma yürüten ekipler, evsiz olan Suriyelileri tek tek tespit edip, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde topladıktan sonra,  buradan da otobüslere bindirip çadır kentlere gönderiyor.


Son olarak Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın talimatı ve AFAD merkezinin yönlendirmesiyle 300 kişilik bir grup Suriyeli,  Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan çadır kente gönderildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.