banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Suriyeli sığınmacılar fuhuşa sürükleniyor

Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerle muhalifler arasındaki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli mülteciler fuhuşa sürükleniyor

 

İç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacılardan 10 bin kişi geçtiğimiz aylarda Akçakale’de kurulan Süleyman Şah çadır kentte yerleştirilmişti. Yaşamlarını sınır komşuları olan Akçakale’de kendileri için oluşturulan çadır kentte sürdüren Suriyeli sığınmacılardan bazı kadılar para karşılığında erkeklerle birlikte olarak, zorlu kamp yaşamından çıkış yolu arıyor.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesindeki Süleyman Şah çadır kentte kalan 10 bin Suriyeli sığınmacılar günde 200 kişi izinli olarak çadır kentten çıkabiliyor.İzinli olarak çıkanlar akşam saatlerinde tekrar çadır kentte dönüyor. İddiaya göre Süleyman Şah çadır kentten izinli olarak çıkanlardan bazı kadınlar Şanlıurfa merkezin yanı sıra Akçakale ve Harran İlçelerine gidiyor. Buralarda iş yerleri ve dükkanları dolaşan kadınlar kendilerini para karşılığında erkeklere pazarlıyorlar.

Faruk Deveci / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.