banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Suriyeli pilot helikopteriyle Türkiye'ye sığındı
Suriye'de Beşşar Esed'in katliamlarına ortak olmak istemeyen askerlerin Türkiye'ye kaçışı sürüyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Suriye ordusunda görevli bir helikopter pilotunun da askerleriyle birlikte Türkiye'ye sığındığı iddia edildi. Dışişleri kaynaklarınca henüz doğrulanmayan bilgiye göre, Halep'in Izaz mıntıkasında üstlerinden 'sivil yerleşimleri bombala' emri alan bir subay, bu emri dinlemeyerek Esed'e bağlı Şebbiha militanlarının kullandığı karargahı son mermisine kadar vurdu. Helikopterini Türkiye sınırına yakın bir noktaya indiren meçhul subay, askerleriyle birlikte sınırı geçti. Türkiye sınırında güvenlik güçlerince karşılanan askerler, daha sonra yüksek güvenlikli kamplardan birine götürüldü. İddiayı Beşşar Esed'e bağlı Suriye resmi kaynakları kesin bir dille yalanlarken, haber Türk Dışişleri yetkililerince de henüz doğrulanmadı.

"ŞEBBİHA KARARGAHINI VURDU KAÇTI"

Esed güçlerine bağlı bir helikopter subayının Halep'in Izaz mıntıkasında görevli olduğu belirtildi. Suriye ordusundan ayrıldığını duyuran ve kendisine verilen 'vur' emirlerini yerine getirmek istemeyen subayın, Beşer Esed'e bağlı Şebbiha milislerinin kullandığı askeri binayı, mühimmatı bitinceye kadar vurduğu, sonra da helikopterini Türkiye sınırına yakın bir yere indirerek kendisine bağlı askerlerle birlikte Türkiye'ye sığındığı ileri sürüldü. Esed'in, sivillerin katledilmesine yönelik emrine uymayı reddeden subayın, maiyetiyle birlikte kaçış serüveninin önceki gün gerçekleştiği belirtildi. Subayın kimliği güvenlik gerekçeleriyle açıklanmıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.