banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Suriyeli Mültecilerin Dramı Artıyor

Çadır kentler ile konteynır kentin dolması nedeniyle Türkiye ’ye gelen Suriyeli mülteciler, geçici olarak Kilis’teki yatılı okullarda barındırılmaya başlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay’da 5, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 1, Kilis’te konteynır kent ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ile Akçakale ilçelerindeki çadır kentlerin tamamen dolması üzerine Suriye’den Türkiye’ye gelen mültecilerin yerleştirilmesi problem oldu.

Sınırdan Türkiye’ye gelen 280 Suriyeli mülteci, yer bulununcaya kadar Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na yerleştirildi. Suriyeli askerlerden oluşan 17 kişi Hatay’daki Apaydın kampına, 121 kişi ise İslahiye’deki kampa gönderildi.

Aralarında 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmenin bulunduğu asker ve ailelerinden oluşan 51 kişi Apaydın çadırkentine gönderildi.

Sivillerden oluşan bin 468 kişi ise Kahramanmaraş'a nakledildi.

Suriyeliler, Kahramanmaraş merkez, Türkoğlu ve Göksun ilçelerindeki yatılı okullara yerleştirildi.

Öte yandan, sınıra getirilen biri yüzbaşı 15 yaralı da hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada, ülkelerindeki olaylardan kaçan 256 Suriyeli, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye sığındı.

Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan ve Aşağı Pulluyazı köyleri sınırına gelerek Türkiye'ye geçen kaçkınlar, Suriye'nin İdlip ve Lazkiye kentlerine bağlı köylerden geldiği belirlendi.

Suriyeliler, işlemlerin ardından otobüsle Şanlıurfa ve diğer illerdeki kamplara gönderildi.

2 BİN MÜLTECİ SINIRA GELDİ

Suriye sınırından Türkiye ’ye geçmek için yaklaşık 2 bin kişinin sınıra geldiği, mültecilerin kontrollü bir şekilde Türkiye’ye alınmaya başlandığı öğrenildi. 8 çadır kent ile 1 konteynır kentin bulunduğu Türkiye’de çadır kentlere ek çadırlar konulması için çalışmalara hız verildiği, çadırların konulmasından sonra sınırdan gelen Suriyelilerin buraya gönderileceği öğrenildi. Yeri kurulacak 3 çadır kent için de çalışmaların hızlandığı öğrenilirken, çatışmalardan kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye geçmek için sınıra akın ettikleri yönünde bilgiler geliyor.

MÜLTECİ SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Suriye’de artarak devam eden şiddetli çatışmalar çevre ülkelerdeki Suriyeli mülteci sayısında ani ve büyük bir artışa sebep oldu.

Dün İtalya açıklarında bir balıkçı gemisinde 124’ü Suriyeli olmak üzere 157 kaçak göçmen yakalandı.

Suriyeliler yüksek sıcaklıklara ve kötü koşullara aldırmadan Ürdün’deki mülteci kamplarına kaçmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ürdün sorumlusu Andrew Harper kamplardaki mülteci sayısının giderek arttığını ifade etti.
Fransa, elektrik kesintisi ve ilaç kıtlığı yaşanan Ürdün’deki mülteci kamplarına tıbbi yardım gönderdi.

Esad güçleri Halep Kalesi'ni bombalıyor

Esad güçleri tarafından düzenlenen operasyonda Halep Kalesi büyük zarar gördü

Halep Kalesi'nin Esad güçleri tarafından bombalandığı ve tarihi kalenin hasar gördüğü iddia edildi.

Suriye Ulusal Konseyi'nden (SUK) yapılan açıklamaya göre, Esad güçleri tarafından düzenlenen saldırıda, kale kapısının tam önüne düşen top mermileri kalenin adının yazılı olduğu mermer levhanın kırılmasına sebep oldu.

Halep Kalesi'ne yapılan saldırıyı tüm insanlığa yapılan saldırı olarak değerlendiren SUK, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden(UNESCO) dünya mirası listesine alınmış bu tarihi eserin korunması için harekete geçmesini istedi.

Halep Kalesi, dünyanın en büyük kalelerinden biri olarak kabul ediliyor. Kale, binaları, camileri, salonları, depoları, tiyatrosu, dükkanları ve tarihi eserleriyle bir şehirde bulunabilecek her şeyi içinde barındırıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.