banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Suriyeli bin kişi daha Urfa'ya geldi

Ramazan Bayramı'nda da Suriye'den kaçışlar devam ediyor. Ülkesindeki olaylardan kaçan, aralarında yaralı ve askerlerin de bulunduğu 955 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

Üç albay, 4 yarbay ve 8 yüzbaşının da aralarında bulunduğu toplam 955 Suriyeli, Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi. Türkiye'ye sığınan askerler ve aileleri Apaydın kampına, diğerleri ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

Sınıra akrabaları tarafından getirilen Suriyeli bir kadının çıkan çatışmanın ortasında kalarak bacağının koptuğu belirtildi. Yaralı kadın sınırda hazır bekletilen ambulansa alınarak Türkiye'ye geçti.

Yaralı Suriyeli kadın, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.