banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Suriye'deki Olaylarda 13 binden fazla kişi öldü
Hama'da son 24 saatte 50'den fazla insanın hayatını kaybettiği bildirildi. Suriyeli muhalifler, Hür Suriye Ordusu'nun şehirdeki rejim güçlerini hedef alan saldırılarının ardından tank ve diğer araçlardan mahallelerin bombalandığı bilgisini verdi. Ölenler arasında 5 kadın ve 8 çocuk da bulunuyor. Aktivistler, Hula katliamına katılan ordu birliklerinin Hama 'ya sevk edildiğini öne sürüyor.

Meşa' el Furusiyye ve Güney Meşa mahallelerini hedef alan saldırılarda çok sayıda binanın yıkıldığı, enkaz altından cesetler ve ağır yaralılar çıkarıldığı ifade ediliyor.


Beyda ve Endülüs mahallelerinde de binaların büyük zarar gördüğü belirtiliyor. Elektriklerin kesildiği şehirde yüksek binalar çıkan keskin nişancıların hareket eden her şeye ateş açtıkları ifade ediliyor.



"SURİYE'DEKİ OLAYLARDA 13 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ"



Öte yandan, Suriye'de rejim karşıtı olayların başladığı geçen yılın Mart ayından bu yana 13 binden fazla kişinin öldürüldüğü bildirildi.


El Arabiya'nın haberine göre Suriye İnsan Hakları İzleme örgütünden Rami Abdurrahman, olaylarda 9183'ü sivil, 13.004 kişinin öldüğünü belirtti.

Ölenlerden 3072'sinin hükümet askeri, 749'unun ordudan ayrılanlar olduğu kaydedildi.

Abdurrahman, ayaklanma sırasında silahlanan sivillerin de "sivil ölümleri" kategorisinde sayıldığını söyledi.

Rami Abdurrahman, Annan Planı çerçevesinde 12 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkesten bu yana ise 1881 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

İzleme örgütünün verdiği sayıya, Humus'un Hula ilçesinde geçen Cuma günü yapılan katliamda ölen, üçte biri çocuk 92 kişinin dahil olduğu bildirildi. Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.