banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Suriye'de Yine Katliam 200 ölü VİDEO
Beşar Esad'a bağlı birlikler tarafından Suriye'nin Duma kentine son zamanların en büyük saldırılarından biri düzenlendi.  Suriye Ordusu'nun düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 200'ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Duma'da önce havadan bombalanan daha sonra da karadan birliklerin saldırısına uğrayan mahallelerin sokakları ceset tarlasına döndü.

Reuters ve New York Times gibi uluslararası haber kuruluşlarının yayımladığı son görüntülerde sokaklarda cesetlerden geçilmiyor. Duma'da işlenen katliamların Esad'a bağlı sivil güçler tarafından işlendiği söyleniyor.

Ayrıca tek bir aileye mensub olduğu bir grup insanın dehşet verici şekilde katledildiği aktarıldı.

Aktivistlerden biri çektiği görüntülerle yaşanan şiddeti kamuoyuyla paylaştı. The New York Times'ın yayınladığı görüntülerde birçok gencin yan yana uzanmış cesedi görülüyor.

ULUSLARARASI ÇABALAR SÜRÜYOR

Uluslararası toplumun ülkede akan kanı durdurmak için yürüttüğü çabalar ise sürüyor. Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları Esad yönetimini kınadı. Liderler ülkedeki katliamların uluslararası bir komisyon tarafından soruşturulmasını ve Esad yönetimine yönelik yaptırımların artırılmasını istedi.

CLİNTON-LAVROV İLE BİRARAYA GELDİ

Öte yandan, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, St. Petersburg'da Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile görüştü.

Görüşme sonrası Lavrov, Cenevre'de ortak bir zemin üzerinde anlaşma ihtimallerinin bulunduğunu söyledi. Amerikan tarafı ise Suriye konusunda hala görüş farklılıkları bulunduğunu belirtti.



Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.