banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Suriye’de yaralanan IŞID’li olduğu iddia edilen çocuk Urfa’da

Suriye’de IŞID örgütün katıldığı iddiasıyla yaralanan genç çocuk Şanlıurfa’da tedavi altına alındı.Baba Yaşar Y. “Oğlum internetten abi dedikleri kişiler tarafından kandırılıp Suriye’ye götürülmüş” dedi.
Şanlıurfa sınırından geçtiğimiz Pazar günü ağır yaralı olarak geçen IŞİD’e katıldığı iddia edilen çocuk Taylan Özgür Y'nin sağlık durumunun şuan iyi olduğu bildirildi.

Yaklaşık 45 gün önce Suriye’ye gidip IŞID örgütüne katıldığı iddiasıyla ülkede çıkan iç savaştan yaralanan 14 yaşındaki Taylan Özgür Y. Şanlıurfa’ya getirilerek tedavi altına alındı

14 yaşındaki Taylan Özgür Y.,” Suriye’nin Elbeyli kentinde ilim almaya gittim ama alamadım kentte dolaşırken çatışma çıktı, bende vuruldum beni arkadaşlarım arabaya alıp sınıra getirdi.oradan Türk askeri ben alıp Akçakale hastanesine ardından Şanlıurfa’daki hastaneye sevk edildim benim İŞİD’le bağlantım yok sadece ilim için gittim”dedi.

Suriye’de vurulan gencin Ankara’da oturan 5 erkek çocuk babası Yaşar Y.,” Benin çocuğum 5-6 ay evvel namaza başladı, bende memnun kaldım Müslüman ülkesindeyiz çünkü Laik Türk cumhuriyetinin bir savunucucuyuz bizim şeriatçılarla bir bağlantımız yok ama oğlum 45 gün önce kayboldu. Kaybolduğunda bu internetçilerdeki tevhitçilerden etkilenip Suriye’nin Elbeyli kentine gidiyor. Oradan nasıl gideriz diye oradaki Suriye kaçakçılarından para karşılığı sınırı geçirip IŞIT’çilerin yanına gidiyor, Onlardan tevhit dersi alıyor. Orada hazırlayıp savaşa mı katacaklardı onu bilmiyorum insan olan böyle çocuklardan medet ummaz benim oğlum İŞİT’çilerden gezerken vurulmuş getirmişler sınıra oradan da Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirip başka bir isimle burada yatıyor. Ben çocuğumu ararken polisler hastaneye gelip bulmuşlar beni aradıklarında benim çocuğum dediler polisler yatan çocuğun Arap olduğunu belirtiler ben çocuğum Arap değil bu benim çocuğum dedim ismin verdim diyaloglara geçildi. Polisler oğlumun ifadesini almışlar IŞIT örgütünden çıkan haberlerden dolayı benim çocuğum internette büyük abi dediği kişilerden etkilendiğini”ifade etti.

Baba Yaşar Y., “Benim beş erkek çoğum var üçü okuyor çocuklarımın Anneleri Şehriban Y. 8 yıl önce bir maganda kurşunuyla öldü. Ben çocuklara bakıyorum oğlum Taylan 8. sınıfta okuyordu okulu bırakıp gitmiş şimdi ise yaralı olarak tekrara oğluma kavuştum bende bir baba olarak çocuklarımız kandırılmaması ve öldürülmemesi için sınırlarımızın kapatılmasını istiyorum”dedi.

Yaralı çocuğun bugün taburcu olacağı babası tarafından bildirildi.



Urfahaber24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.