banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Suriye'de günün bilançosu; 52 ölü
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Şam'da olmak üzere ölenlerin sayısının 52'ye yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, ordunun Şam'ın çevre beldelerine ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını, çok sayıda evin de yakılıp yıkıldığını bildirdi.

Şam'ın çevre kentlerinde operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten örgüt, Humus'ta 13, Deyr Ez Zor ve Hama'da 5'er, Dera ve Halep'te 3'er, İdlib'te 2 ve Raka'da bir olmak üzere ölü sayısının 52'ye çıktığını kaydetti.

Bu arada, Deyr Ez Zor kentine bağlı Bukemal kentinde bir dizi patlama meydana gelmesinin ardından yoğun ateş açıldığını ifade eden yerel aktivistler, Humus'un Telbise ilçesindeki Ali Bin Ebi Talib Camisi'nin tank ateşi sonucu büyük hasar gördüğünü dile getirdi.

Özgür Suriye Ordusu'nun Şam'ın Tel bölgesinde nizami orduya ait bir araçı yaktığını vurgulayan aktivistler, Duma beldesinde meydana gelen patlamaların ardından elektriklerin kesildiğini ve bölgede gerçek bir savaşın yaşandığını vurguladı.

Şam'ın Duma beldesinde, şiddetli patlamaların meydana gelmesinin ardından ordunun beldeyi roket ve top ateşine tutması sonucu Bağdadi Camisi'nde yangın çıktığını ve operasyonlar nedeniyle alevlere kimsenin müdahale edemediğini belirten aktivistler, güvenlik güçlerinin Lazkiye'nin ilçesi Haffe'nin Babana ve Cankeyl köylerine ağır silahlarla saldırıya geçtiğini kaydetti.
dunyabülteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.